Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тиждень безпеки дорожнього руху

У Старобільському відділенні ВП «Регіональний центр професійної освіти ЛНУ» 13 листопада стартував Тиждень безпеки дорожнього руху.

Щороку у світі гине 1,5 млн осіб внаслідок дорожньо-транспортних подій. Близько 50 млн людей – це ті особи, які мають якісь травми внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Тому на сьогодні Тиждень безпеки дорожнього руху спрямований на те, щоб громадяни разом із владою, громадськістю об’єдналися для вирішення питань, пов’язаних зі зниженням смертності, зниженням травматизму на наших дорогах.

У період 2011-2016 рр. в Україні рівень травматизму та смертності внаслідок ДТП є одним із найвищих у Європі. Зокрема, за цей час зареєстровано 170 тис. ДТП, у них загинули 26,5 тисяч людей, травмовані 206 тисяч осіб. Варто зазначити, що 43% загиблих у ДТП в 2016 році – це пішоходи та велосипедисти. Також за цей період у ДТП загинуло 1,4 тис.  дітей віком до 18 років.

ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою – серед дітей віком від 5 до 14 років.

Розпочали тиждень інформаційною компанією: організація виставки; проведення інформаційних хвилинок на уроках «Профілактика екстремального хобі – зачепінгу», «правила перевезень пасажирів», «Будь помітним у темряві»; інтерв’ю з учнями «Що я можу зробити для безпеки на дорозі?».

В рамках тижня пройшло засідання круглого столу під гаслом “Безпека на дорозі – безпека мого життя: стосується КОЖНОГО!” з інтерактивними вправами, вікторина серед учнів І-ІІІ курсів «Знай, вивчай і дотримуйся правил дорожнього руху! Бережи своє життя!».

Для всіх охочих пройшла зустріч з лейтенантом поліції – інспектором СРПП Старобільського ВП – Точілкіним М.І., який розповів при чинні ПДР України з останніми змінами та доповненнями. Особливу увагу звернув на дотримання швидкісного режиму та введення і застосування нової термінології у законодавстві. Проте не лише правила хвилювали майбутніх водіїв, багато запитань були пов’язані з покращенням якості автомобільних доріг та освітлення на дорогах.

Основною метою заходів є реалізація  дій на підтримку безпеки дорожнього руху задля зменшення рівня аварійності та зведення нанівець смертності та травматизму.

Правила дорожнього руху обов’язкові для виконання всіма учасниками дорожнього руху. Вони встановлюють єдиний порядок руху на всій території України. Виконання цих правил – запорука у збереженні свого життя на дорозі!

За інформацією методичної служби
Старобільського відділення
ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024