Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Викладач ЛНУ – чемпіон світу!

Старший викладач кафедри спортивних дисциплін втретє поспіль став чемпіоном Світу з пауерліфтингу!

Так, старший викладач кафедри спортивних дисциплін навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту ЗМСУ Семененко Дмитро втретє поспіль став чемпіоном Світу з пауерліфтингу! Та ще й як яскраво! Три світових рекорди! Один у своїй найсильнішій вправі – присіданні та два – у сумі триборства!

Напередодні чемпіонату світу переможцям та призерам Всесвітніх ігор були вручені державні нагороди. ЗМСУ Семененко Дмитро отримав медаль «За працю і звитягу». Ще не відпочивши як слід  після тих баталій, наш спортсмен взяв участь в третьому для себе чемпіонаті світу.

Суперники зі змагань у ваговій категорії до 105 кг цього року були дуже сильними. Серед претендентів на призові місця – майже 6-7 спортсменів. Серед них – чемпіони та призери світу, Європи, рекордсмени Європи.

Але насправді, як показали змагання, вийшла дуже гостра та яскрава боротьба між двома українськими пауерліфтерами, двома представниками Донбасу, представниками Луганської та Донецької школи пауерліфтингу – ЗМСУ – Семененко Дмитром та МСУМК – Рубцем Олександром.

У першій вправі – присіданні – спортсмени по черзі поновлювали рекорд світу, який у підсумку  залишився за нашим спортсменом. Тепер він дорівнює 445,5 кг!

У другій вправі – жимі лежачи – Дмитро перевершив себе, додавши до свого кращого результату 22,5 кг. У підсумку це 302, кг і третє місце у вправі.

Але, як кажуть в пауерліфтингу, переможця змагань в триборстві визначає заключна вправа – тяга штанги.

Цього вечора українські богатирі вирішували свої питання на помості, не вбачаючи при цьому навколо себе суперників. Після двох перших вдалих спроб в тязі обидва двічі поновляли рекорди світу у сумі триборства. Напруження тривало до останньої спроби. Лише вона виявила чемпіона світу 2017 року. Втретє поспіль з рекордною сумою триборства 1090,5 кг переможцем став наш спортсмен, наш викладач! Такий результат дозволив Дмитру Володимировичу в загальному заліку ввійти в трійку кращих пауерліфтерів світу!

 Олександр Рубець зайняв друге місце з рекордом чемпіонату світу серед юніорів – 1070,5 кг!

Вітаємо Україну з яскравою перемогою!

Очікуємо на виступ ще двох представників НН ІФВіС, двох магістрантів спеціальності «Спорт» – МСУМК Баранніка Миколи та ЗМСУ Бичкова Олексія.

Ітогова таблиця чемпіонату світу 2017 у ваговій категорії до 105 кг

За інформацією НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024