Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Посвята в студенти

В навчально-науковому інституті фізичного виховання і спорту стало доброю традицією, напередодні Міжнародного Дня студента, проводити для першокурсників урочисту посвяту.

Цього разу свято проходило у вигляді театрального дійства, де першокурсники грали роль  підсудних, викладачі та директорат – суд присяжних, а студенти другого та третього курсу були захисниками.

В ході свята, першокурсники всіляко демонстрували свої творчі здібності та бажання отримати звання «Студентів». Для цього вони танцювали, показували гумористичні номери, сценки про те, як саме виглядає типовий студент та, навіть, практичну частину уроку плавання. Старшокурсники, в свою чергу, виступили свідками зі сторони першого курсу і давали настанови викладачам, як «правильно» себе поводити зі студентами, дарували всім присутнім номери художньої самодіяльності.

Не залишились осторонь і викладачі, яких запросили на сцену для участі у номері «урок гімнастики», де вони отримали завдання – збудувати піраміду, відзначимо що з цим завданням викладачі впорались і отримали оцінку «відмінно».

Тож, заслухавши всі сторони, викладачі та директорат вирішили: «Визнати першокурсників – студентами та засудити їх до 4 років виправних робіт у вигляді науково-пізнавальної, суспільно-корисної та спортивної діяльності у стінах навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту. Рішення остаточне та оскарженню не підлягає!».

Після оголошення «вироку» та офіційного визнання першокурсників студентами, директор інституту урочисто вручив їм студентські квитки та пам’ятні календарі ІФВіС. Також, Юрій Михайлович привітав усіх присутніх з сімдесятирічним ювілеєм, який цього року відзначає наш інститут та побажав першокурсникам – гідно нести звання студентів інституту фізичного виховання і спорту, підтримувати та примножувати наукові та спортивні здобутки їх попередників.

До привітань, також, приєднались почесні гості, які були присутні на святі, а саме: голова Кремінської районної ради Прокопенко В.М., Кремінський міський голова Прокопенко Ю.М., директор КУ «Луганський обласний фізкультурно-спортивний центр Олімп» Іщенко Ю.В., директор Кремінської ЗОШ №4 Новицький Л.М., директор Коледжу Луганської державної академії культури та мистецтв Сабо Л.П., директор Луганський обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту Гребенюк А.В., завідуючий сектором сім’ї, молоді та спорту Кузьменко О.В. та інші.

Окрім привітань, були також і нагороди. Так, рішенням директорату, за активну участь у громадському та спортивному житті інституту почесними грамотами та пам’ятними подарунками були нагороджені студенти: Бугайова Ліна та Сергєєв Віталій, а у номінації «Краща академічна група-2017» перемогу здобула група 3-го курсу спеціальності «Фізичне виховання».

Також, від імені Управління молоді та спорту Луганської обласної держаної адміністрації  за активну участь у створенні спортивного іміджу Луганської області та з нагоди 70-річчя від дня заснування ННІФВіС свої нагороди отримали студенти: Зінова Олена, Синянський Сергій, Рижкова Валерія, Бабич Євген.

Підводячи підсумки, можемо впевнено сказати, що студенти навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту не тільки спортивні, а і розумні, веселі, здібні та талановиті!

 Зі святом, наші студенти!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024