Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Біль у серці народу не згасає

Студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у мітингу, присвяченому пам’яті загиблих захисників України.

З особливим болем та скорботою згадують українці страшні події 2014 року. Для нашої держави настав переломний момент, від якого залежить подальша доля країни. Герої, які віддали свої життя за мирне майбутнє України, навіки увійшли до історії державотворення.

На міському кладовищі у Старобільську поховані захисники нашої держави, які ціною власного життя відстоювали територіальну цілісність країни. За словами громадських активістів, біля місця поховання буде встановлено військовий меморіальний комплекс у вигляді Каплиці Покрови Пресвятої Богородиці.

Напередодні Дня Гідності та Свободи, студенти навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму й навчально-наукового інституту педагогіки і психології вшанували пам’ять героїв та взяли участь у мітингу. На заході були також присутні голова Старобільської районної державної адміністрації А.І. Гаркавий, учні загальноосвітніх навчальних закладів Старобільщини, ветерани АТО, волонтери та військові 80 десантно-штурмової бригади.

Благочинний Старобільського району УПЦ КП, капелан Луганського прикордонного загону та штабу АТО «Луганськ» отець Володимир провів молебень, а присутні вшанували всіх загиблих та молилися за мир в Україні.

Студенти нашого університету зачитали поетичні твори, які сповнені скорботою за загиблими та вірою в мирне майбутнє. Волонтер Надія Нещерет також продекламувала власні вірші про тяжку долю українських матерів, які чекають своїх синів.

До присутніх звернулася Наталія Івашко, яка згадала героїв, подякувала всім захисникам та продемонструвала ікону, що передали рідні загиблих для нової каплиці.

Наприкінці заходу з промовами виступили голова Старобільської районної державної адміністрації А.І. Гаркавий та представник командування 80 десантно-штурмової бригади. Вони акцентували увагу на великій об’єднуючій ролі майбутньої каплички, яка стане символом єднання та віри в перемогу.

Вшановуючи пам’ять загиблих захисників, присутні поклали квіти до могили воїнів.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024