Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Урочисті заходи

На факультеті іноземних мов відбулись урочисті заходи, присвячені 94-й річниці проголошення Турецької Республіки.

У доповідях студенти розповіли, що 29 жовтня 1923 року Мустафа Кемаль Ататюрк офіційно проголосив Туреччину республікою. Після цього у Великих національних зборах Туреччини було проведено голосування, за результатами якого Ататюрк одностайно став першим президентом Турецької Республіки. Уперше урочистості, присвячені Дню республіки, відбулися вже через рік, а офіційний статус це свято набуло в 1925 році і з тих пір 29 жовтня відзначається щорічно як головне державне свято Туреччини.

На факультеті іноземних мов  також було підготовлено стіннівку та наочні матеріали, за допомогою яких студенти мали змогу дізнатися про історію й традиції святкування Дня Республіки.

Упродовж шістнадцяти років факультет співробітничає з Посольством Республіки Туреччини в Україні.  Нещодавно завдяки зусиллям посольства бібліотека університету збагатилася новітніми посібниками, що, крім традиційної інформації на паперових носіях, містять диски з аудіо- та відеоматеріалами, які сприяють кращому опануванню турецької мови.

За інформацією
факультету іноземних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024