Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу

В університеті відбулося урочисте відкриття Міжнародного Тижня Відкритого Доступу.

Урочистий захід відбувся сьогодні у приміщенні наукової бібліотеки нашого університету. На свято завітали науковці, викладачі та  студенти навчального закладу.

Зі словами привітання до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Меняйленко. Він розповів про історію руху Відкритого доступу, який проводиться уже 10 років поспіль, про його переваги, а також наголосив, що ми маємо прагнути розвиватися разом з усім цивілізованим світом.

 

В.о. директора наукової бібліотеки Марія Починкова повідомила присутнім про можливість доступу до безкоштовного, швидкісного, постійного, повнотекстного контенту в режимі реального часу через відкриті бази данних. Серед яких і університетський репозиторій ЛНУ, який уже налічує понад 1765 праць.

Після загального знайомства з програмою заходів, Катерина Котеленець провела семінар „Компаративні дослідження та їх результати”. Вона розповіла про основні міжнародні проекти (TIMSS, PIRLS, PISA, TALIS), сайти та бази даних, що знаходяться у  публічному  доступі та можуть допомогти студентам та викладачам у навчальному процесі.

Наприкінці заходу відбувся флешмоб присвячений Міжнародному Тижню Відкритого Доступу.

Відкритий доступ – шлях до присутності України у світовій науковій спільноті, визнання та підтримка нашого навчального закладу у світі.

Марина Чумакова, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024