Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Японія. Традиція краси»

Студенти факультету іноземних мов відвідали виставку «Японія. Традиція краси».

Японія — виняткова країна, яка зачаровує і надихає. На початку жовтня в м. Полтава, в рамках культурного проекту «Рік Японії в Україні», розпочала свою роботу виставка – «Японія. Традиція краси». Студенти спеціальності «Японська та англійська мова та література» з ентузіазмом сприйняли цю новину та радо зібралися у вихідний день, щоб доторкнутися до культури країни, мову якої вони вивчають. На виставці було представлено авторські фото, інформаційні стенди, які розкривають історію, особливості культури та мистецтво Японії, національний одяг-кімоно та японські ляльки. В рамках проекту будуть проводитися майстер-класи з оріґамі та техніки японського живопису сумі-е, лекції про японське кіно та «путь воїна» бусідо, і навіть майстер-клас із гри «ґо», традиційної настільної гри в Японії.

Виставку було відкрито завдяки міжнародному проекту «Новий Акрополь»  — організації філософської, культурної та соціальної спрямованості. Вона заснована у 1957 році в Буенос-Айресі (Аргентина) істориком та філософом, професором Хорхе Анхелем Ліврагою (Jorge Angel Livraga, 1930–1991).

Сьогодні «Новий Акрополь» існує більше ніж в 50 країнах світу на 5 континентах, об’єднуючи понад 15000 волонтерів і тисячі однодумців, які говорять 15 мовами і представляють різні конфесії та національності.

В Україні цей міжнародний проект діє з 1991 року в Києві, а також в Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі, Миколаєві, Полтаві, Запоріжжі та Івано-Франківську.

Дізнавшись, що група наших студентів має безпосереднє відношення до японської культури, керівництво виставки  дозволило нам допомогти вдягти традиційний пояс «обі» на манекени з кімоно та завершити образи.

Студенти були вражені організацією роботи виставки та здобули досвід, який допоможе їм у навчальному процесі.

За матеріалами кафедри східних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024