Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день фізичної терапії

8 вересня у світі відзначають Міжнародний день фізичної терапії

Міжнародний день фізичної терапії почали відзначати у 1996 році за ініціативою Всесвітньої конфедерації з фізичної терапії (World Confederation for Physical Therapy), яка була заснована 8 вересня 1951 року у Копенгагені. Сьогодні WCPT об’єднує понад 350 000 фізичних терапевтів з усього світу через 111 організацій-членів, у тому числі Українську Асоціацію фізичної терапії.

Головний меседж цьогорічної компанії – «Фізична активність для життя» – звертає увагу на необхідність, незалежно від віку, підтримувати достатній рівень фізичної активності для збереження та зміцнення здоров’я. Так регулярні фізичні навантаження на 30–40% знижують риск розвитку раку товстої кишки, на 20–30% – раку грудей, на 20–35% – серцево-судинних захворювань, на 20–30% – діабету ІІ типу, на 26–28% – гіпертонічної хвороби.

Міжнародний день фізичної терапії чудова нагода продемонструвати, як фізичні терапевти можуть допомогти людям інтегрувати фізичну активність в їх повсякденне життя.

Кафедра фізичної реабілітації та здоров’я людини навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту вітає студентів, викладачів і колег з Міжнародним днем фізичної терапії і бажає здоров’я, натхнення, успіхів у навчанні і професії.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024