Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у тренінгу

Студенти ЛНУ взяли участь у тренінгу  задля зміцнення культури діалогу та мирного вирішення конфліктів.

Тренінг з місцевої медіації активістів, осіб, що приймають рішення, а також лідерів громадської думки з Донецької та Луганської областей задля зміцнення культури діалогу, посередництва, переговорів та мирного вирішення конфліктів проходив у м. Кремінна в рамках ініціативи, що реалізовується Програмою відновлення та розбудови миру ПРООН за фінансової підтримки Швеції та Швейцарії.

У складі навчальної групи участь у заході взяли студент ІV курсу навчально-наукового інституту економіки та бізнесу ЛНУ імені Тараса Шевченка Ярослав Чепель та випускниця нашого університету спеціаліст з соціальної роботи Юлія Коновалова. «Місцева медіація – це процес вирішення конфліктів особами, які територіально прив’язані до суспільства, в якому стався конфлікт, і мають високий рівень довіри», – пояснюють організатори.

За словами Ярослава, «Місцева медіація» на даний момент – дуже актуальна тема на тлі війни інтересів, децентралізації та переміщених ВНЗ. Вона дуже схожа з трансформативним підходом, який полягає в методі вирішення конфліктів, з фокусом на довгострокові рішення замість короткострокових, що також розширює можливості і права конфліктуючих сторін.

Після проходження навчання, студенти нашого університету  отримали позитивні враження та сертифікати.

Учасники тренінгу щиро дякують організаторам за надану можливість отримати гарний досвід, за співробітництво та додаткові ресурси для розвитку позиції і підтримки можливостей миротворчої діяльності у своїх громадах.

За інформацією студентського самоврядування ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024