Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Майбутнє України

Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей.

Майбутнє нашої держави та всієї світової спільноти залежить від щасливого та безпечного дитинства підростаючого покоління. Щороку 1 червня в усьому світі відбуваються заходи, присвячені дітлахам.

У Старобільську сьогодні відбулися урочистості з нагоди свята, на яких були присутні жителі та гості міста, громадські активісти, представники благодійних фондів, організацій та підприємств. Для дітлахів було організовано розважальну програму, а аніматори провели цікаві та веселі ігри, в яких взяли участь як маленькі мешканці Старобільщини, так і дорослі.

Зі словами привітання до дітей та їх батьків звернувся народний депутат України, голова наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка В.С. Курило. Віталій Семенович наголосив на актуальних проблемах дітей та важливості їх захисту.

Цього дня у Парку культури та відпочинку безкоштовно працювали всі атракціони, а вздовж головної алеї були представлені творчі доробки маленьких винуватців свята. Дітей також привітали військові, які дарували їм повітряні кульки та іграшки.

До районних святкувань долучився й Центр психосоціальної адаптації. Фахівці установи подарували дітям гарний настрій, позитивні емоції та неймовірні враження. Аквагрим, малювання на асфальті, мильні бульбашки – ці та інші розваги надовго запам’ятаються дітлахам та їх батькам. За словами завідувача студентської соціальної служби нашого університету О.Г. Дорогавцевої, це свято вкотре нагадує про проблеми захисту дітей та об’єдную суспільство навколо таких глобальних питань.

Міжнародний день захисту дітей – свято, яке об’єднує дітлахів та дорослих усього світу. Вирішення актуальних проблем малят потребує згуртованості усієї світової спільноти.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024