Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Чорнянка-Futurum»

Студенти спеціальностей «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво» взяли участь у трансрегіональному соціальному проекті «Чорнянка-Futurum».

Захід був організований ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» (м. Нова Каховка), Херсонським державним університетом, ГО «Молодіжна платформа» (м. Луцьк) та «Координаційним центром переміщених ВНЗ» (м. Київ). Проект пройшов за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни», Управління культури Херсонської ОДА, Каховської районної ради, сільради с. Чорнянка.

До творчої делегації від нашого університету увійшли такі студенти і магістранти: Іван Підгайний, Назар Майструк, Жанна Абель, Юрій Чех, Богдан Фесенко, Олександр Недождій, Еліна Закаблук, Анастасія Степаненко. Прибувши на територію славнозвісної «ГІЛЕЇ» Давида Бурлюка (с. Чорнянка), студенти у своїх творчих роботах спробували втілити завдання цього проекту – створити власне конструктивне бачення нового майбутнього нашої країни, написати своєрідний маніфест як звернення до сьогоднішньої політичної та економічної еліти України, творчо самовиразитися, обмінятися досвідом та вдосконалити навички з живопису і малюнку в умовах пленеру на території давньої Тавриди. Експертною комісією були відібрані кращі роботи, які увійшли до підсумкової виставки, що відбулася в колонному залі Шато князя Трубецького. Організатори пленеру відмітили творчий потенціал студентів навчально-наукового інституту культури і мистецтв ЛНУ імені Тараса Шевченка, вручили їм подяки і сертифікати про участь, подарунки та сувеніри на згадку.

Магістрант спеціальності
«Образотворче мистецтво» Іван Підгайний

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024