Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Аспірантка ЛНУ – учасниця математичного форуму в Німеччині

Цього року аспірантка ЛНУ, Олена Тоічкіна, була відібрана для участі в математичному форумі лауреатів кількох премій.

Форум – 2015 пройде з 23 по 28 серпня, мета якого встановити контакти між талановитими молодими дослідниками (аспірантами, студентами) і кращими у світі вченими в галузі математики та інформатики – лауреатами Абелівської, Філдсовської, Тьюрінговської премій і премії Неванлінни. Крім того форум покликаний створити широку рекламу і популяризувати сучасну математику та інформатику серед молоді.

Для участі запрошуються 200 студентів і аспірантів з усього світу, їх відбирає спеціальна комісія. На форумі лауреатами премій буде прочитано багато лекцій, пройдуть банкети, студенти та аспіранти зможуть поспілкуватися з видатними вченими. Кожен лауреат зазначених премій може номінувати одного студента або аспіранта, якого надалі оргкомітет конференції запросить взяти участь у форумі повністю за рахунок приймаючої сторони.

Один із членів редколегії журналу «Algebra and Discrete Mathematics» ЛНУ імені Тараса Шевченка – Юхим Ісаакович Зельманов номінував для участі у форумі аспірантку кафедри алгебри та системного аналізу університету Олену Тоічкіну, яка має ряд важливих результатів в області алгебри. Юхим Ісаакович – учений із світовим ім’ям, лауреат Філдсовської премії, академік національної академії наук США, доктор фізико-математичних наук, професор Каліфорнійського університету в Сан-Дієго і Корейського інституту перспективних досліджень.

Керівництво Луганського національного університету імені Тараса Шевченка висловлює подяку Юхиму Ісааковичу Зельманову за підтримку і можливість представити виш на Міжнародному форумі в Німеччині, а також бажає нашій аспірантці підготовки, успіхів і творчих здобутків.

news_feb17_1

Форум лауреатів Абелівської, Філдсовської, Тьюрінговської премій і премії Неванлінни (Heidelberg Лауреат Forum) уже третій рік проходить у Гейдельберзі (Німеччина). Організатором є власник SAP – одного з найбільших виробників програмного забезпечення для комп’ютерних систем, німецький мільярдер Клаус Чира.

Для довідки. Абелівська премія з математики щорічно присуджується видатним математикам сучасності, має репутацію «Нобелівської премії з математики» і є однією з найпрестижніших нагород у галузі математики. Філдсовська премія і медаль вручаються на Міжнародному математичному конгресі молодим математикам до 40 років на знак визнання їх видатних заслуг у галузі математики. Тьюрінговська премія щорічно вручається фахівцям у галузі інформатики та обчислювальної техніки, чий внесок у цій області зробив сильний і тривалий вплив на розвиток комп’ютерних наук. У сфері інформаційних технологій премія Тьюрінга має статус, аналогічний Нобелівській премії в академічних науках. Премія Неванлінни – нагорода за видатні досягнення молодих математиків у галузі інформатики або обчислювальної математики, яка присуджується на Міжнародному конгресі математиків.

Завідувач кафедри
алгебри і системного аналізу
А.В. Жучок

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024