Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Педагогічні читання

У Старобільському гуманітарно-педагогічному коледжі відбулися педагогічні читання.

У Старобільському гуманітарно-педагогічному коледжі відбулися заходи в межах педагогічних читань, які традиційно проходять щовесни. Вони були організовані цикловими комісіями та мали на меті активізацію наукової роботи студентів і викладачів коледжу та підтримку обдарованої студентської молоді.

12 квітня 2017 року цикловою комісією філологічних дисциплін проведені наукові читання на тему «Дитяча література: здобутки і перспективи». Студенти презентували дослідження особливостей творчості українських дитячих письменників та методику вивчення їх творів у початковій школі.

25 квітня 2017 р. відбулися педагогічні читання з психолого-педагогічних дисциплін на тему «Педагогічна діяльність та літературна спадщина В.О. Сухомлинського». Студенти під науковим керівництвом викладачів коледжу охопили велике коло питань та відобразили основні аспекти діяльності великого педагога, висвітливши особливості життєвого і творчого шляху В.О. Сухомлинського, його ідеї щодо трудового виховання, роботи з книгою, проблем навчання й виховання дошкільнят і дітей 6-річного віку, значення рухливих ігор для фізичного розвитку школярів.

26 квітня 2017 р. відбулось секційне засідання на тему  «Актуальні питання документознавства: історія та сьогодення». Тематика доповідей студентів охоплювала найрізноманітніші аспекти, пов’язані з питаннями документознавства, діловодства та інформаційних технологій. Найбільшу зацікавленість аудиторії викликали теми, присвячені історії розвитку та вдосконаленню організаційної техніки, особливостям професії секретаря.

27 квітня 2017 р. пройшли педагогічні читання з англійської мови та методики її викладання в початкових класах під назвою «Сучасні підходи до навчання іноземної мови». Найбільш схвальні відгуки та цікавість у присутніх викликали доповіді студентів на теми використання інтерактивних технологій і соціальних мереж та інтернет-ресурсів у вивченні іноземної мови.

Цьогорічні педагогічні читання відрізнялися високим рівнем ініціативності та наукової зацікавленості студентів. Організатори заходів відзначили кращі доповіді грамотами та побажали їх учасникам подальших успіхів у науковій та навчальній діяльності.

За інформацією Старобільського
гуманітарно-педагогічного коледжу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024