Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День охорони праці

У Старобільському гуманітарно-педагогічному коледжі та Коледжі ЛНУ відбулися заходи з нагоди Дня охорони праці.

28 квітня оголошено Всесвітнім днем охорони праці. У цей день більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем із цього питання, аби підвищити культуру охорони праці та з метою зниження щорічної смертності на робочому місці і профілактики професійних захворювань.

Питання гігієни праці, профілактики стресу та професійного вигорання постійно знаходяться в полі зору всього колективу навчальних закладів. Велику допомогу в їх вирішенні надає Центр психосоціальної адаптації м. Старобільськ, де і викладачі, й студенти коледжів є доволі частими гостями та з великим задоволенням беруть участь у тренінгах, бесідах, майстер-класах тощо.

27 квітня 2017 року серед викладачів коледжів було проведене тестування на виявлення рівня професійного вигорання та надані поради психолога щодо його подолання і профілактики.

Цього ж дня ініціативною групою студентів під керівництвом заступників директора з виховної роботи Н.В. Войтенко та Ю.М. Іванової проведена інформаційна година на тему «Безпека – це життя», присвячена проблемі ризиків з професій, за якими ведеться підготовка в коледжах. Під час його проведення фахівець університету Л. Є. Корнієнко надала корисну й цікаву інформацію про небезпеку тривалої роботи за комп’ютером, недостатність рухової активності сучасної студентської молоді, нехтування елементарними нормами безпеки життєдіяльності та запропонувала ряд корисних порад  для профілактики й подолання проблем здоров’я. Наприкінці заходу студенти зробили висновок, що найкращий працівник – це здоровий працівник.

Студентами спеціальності «Діловодство» до Дня охорони праці розроблені цікаві інформаційні буклети «Стрес та професійне вигорання педагога» та «Стрес у житті студента ВНЗ». Студентським самоврядуванням Коледжу ЛНУ  був організований конкурс стіннівок на тему «Безпека праці у професії», де перемогла робота студентів спеціальності «Дизайн».

28 квітня викладачем охорони праці В.Г. Солдатенком проведене відкрите заняття, присвячене Всесвітньому дню охорони праці.

За інформацією Старобільського
гуманітарно-педагогічного коледжу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024