Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки у м.Кремінна

У Навчально-науковому інституті фізичного виховання і спорту, у м.Кремінна, пройшли Дні науки.

20-21 квітня в рамках університетських Днів науки та з нагоди 70-річчя заснування інституту в навчально-науковому інституті фізичного виховання і спорту відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні тенденції та перспективи розвитку фізичної культури і спорту» для науковців та викладачів ВНЗ.

З вітальним словом до учасників звернувся директор навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Полулященко Ю.М.

У конференції прийняли участь 70 викладачів та науковців з 12 вишів України: КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради; Запорізького національного технічного університету;  Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка; Донецького  юридичного  інституту (м.Кривий Ріг); Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк); Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини ВНЗ Університет «Україна»; ВП «Лисичанський  педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка»; Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка; Коледжу КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради; Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького; Харківської державної  академії фізичної культури; ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та КЗ «Середня загальноосвітня школа I-III ступенів № 4 м.Кремінна.

Основні питання, що обговорювалися:

  • модернізація системи освіти і виховання молоді на основі національних традицій та принципів;
  • гуманістична, духовно-моральна цінність фізичної культури і спорту та їх місце в сучасній системі освіти;
  • медико-біологічні, психолого-педагогічні аспекти фізичного виховання і спорту;
  • якість професійної підготовки студентів у вищих навчальних закладах;
  • оздоровча фізична культура, фітнес та рекреація;
  • сучасні інноваційні та інформаційні технології фізичного виховання і спорту.
  • проблеми олімпійського і професійного спорту.

Науковці зазначили, що конференція об’єднала освітян з багатьох регіонів України, є важливим кроком на шляху до пізнання та аналізу сучасних подій. За результатами конференції буде виданий збірник «Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Дана конференція простимулювала подальші наукові дослідження викладачів в галузі «Здоров’я, фізичне виховання і спорт». Дні науки для студентів та магістрантів продовжаться до наступного тижня в  рамках Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Сучасні проблеми фізичного виховання, здоров’я  і спорту: погляд молоді», яка відбудеться 27-28 квітня.

Оргкомітет конференції  бажає всім учасникам творчого натхнення для подальшої наукової роботи!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024