Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Знайомство з історичними пам’ятками Полтави

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулося знайомство з історичними пам’ятками Полтави.

Студенти кафедри романо-германської філології відвідали захід “Визначні місця України”, проведений 21 квітня представниками Полтавського краєзнавчого музею у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського.

Полтава багата визначними місцями та історичними пам’ятками. Одним із них є Полтавський краєзнавчий музей, який почав свою історію ще у червні 1891 року, створений професором В. Докучаєвим. Також у Полтаві знаходиться садиба І. П. Котляревського, яка була відновлена у 1969 році.

Однією з найвідоміших історичних пам’яток Полтави є Біла альтанка, яка була відкрита під час святкування 200-річчя Полтавської битви в 1909 році. Також тут знаходиться пам’ятник М. В. Гоголю, створений скульптором Л. В. Позеном у 1915 році і встановлений у Полтаві у 1934 році, неподалік від обласного академічного музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя.

Звісно, це лише декілька з усіх визначних місць Полтави, послухати про які було дуже цікаво і пізнавально. Пісня цього заходу з’явилося справжнє бажання відвідати хоча б деякі з цих місць та побачити їх на власні очі.

За інформацією викладача кафедри РГФ,

Вєрємєєвої М.В.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024