Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Перша річниця Центру психосоціальної адаптації

Центр психосоціальної адаптації відсвяткував першу річницю з дня заснування.

У зв’язку з військовими подіями на Сході України та великою кількістю переміщених осіб у Старобільську, виникла необхідність адаптації переселенців до сучасних умов життя, їх соціально-педагогічної підтримки та допомозі у подоланні психотравмуючих подій. З цією метою у нашому місту за ініціативи Психологічної Кризової служби за підтримки ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» було створено Центр психосоціальної адаптації, який здійснює свою діяльність за фінансової підтримки МЗС Німеччини та Благодійної організації «Мальтійська служби допомоги України». За словами координатора О.Г. Дорогавцевої, Центр у Старобільську був створений на основі досвіду роботи вже існуючих подібних закладів у Києві, Маріуполі та Борисполі.

Кожен бажаючий може отримати безкоштовну індивідуальну консультацію практичного психолога, соціального робітника, соціального педагога, майстрів з професійних та хобі курсів, а також поспілкуватися у теплій, невимушеній атмосфері. За час діяльності Центру психосоціальної адаптації, відвідувачами якого стали 1500 осіб, він став культурним осередком Старобільщини, місцем для самореалізації та розвитку власних здібностей.

Святковий концерт, присвячений річниці Центру психосоціальної адаптації, об’єднав гостей та відвідувачів закладу. Урочистості розпочалися з хореографічних номерів у виконанні колективу учнів Бутівської ЗОШ. Учасники вокального ансамблю «Івушка», які стали почесними гостями свята, подарували присутнім українські пісні неймовірної краси та мелодійності. Надихнула на роздуми про швидкоплинність життя та любов до своїх рідних композиція «Спасибо, мама», автором якої є відомий старобільський музикант та композитор І. Т. Кобилкін.

Участь у концерті взяли й студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка, а також учнівська молодь Старобільщини.

Феєричним апогеєм свята стало шоу мильних бульбашок, яке наповнило залу Центру магією та казковою дивовижністю. Молоді гості, які були присутні на концерті, брали участь у конкурсах із бульбашками, а виконавиця шоу подарувала усім гостям щирі позитивні емоції.

Наприкінці заходу свої таланти продемонстрували учасники танцювального колективу «Тодес» Центру психосоціальної адаптації. Координатор та команда закладу подякували усім присутнім та запевнили, що попереду довгий та цікавий шлях.

Завершилося свято солодощами та смаколиками, якими пригощали усіх присутніх команда Центру психосоціальної адаптації – закладу з цікавим минулим та великим майбутнім.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024