Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Кураторська година

У навчально-науковому інституті фізичного виховання і спорту відбулася кураторська година.

Захід був присвячений темі: «Луганський національний інститут імені Тараса Шевченка – історія, сучасний стан, перспективи розвитку». Доповідь зробив Полтавський А.П., доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання, почесний професор університету.

Доповідач дав аналітичний огляд розвитку університету. Він підкреслив, що ЛНУ було засновано 1 березня 1921 року, зупинився на основних етапах розвитку. Статус національного університету присвоєно Наказом Президента України у вересні 2003 року. ЛНУ готує фахівців більше 100 спеціальностей за різними напрямами. До війни  2014 року  в університеті навчалося майже 20 тисяч студентів.

Один із структурних підрозділів є «Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту». У квітні 1947 року було засновано  факультет фізичного виховання, який згодом перетворився  в навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту. У цьому році відзначається значна дата – 70 річний Ювілей. На сьогодні інститут готує фахівців із фізичного виховання, спорту, здоров’я людини, фізична реабілітація. За час існування інститут підготував близько 20 тисяч фахівців.

У теперішніх умовах ЛНУ та інститут переживають нелегкі часи, але Ректорат ЛНУ, Голова наглядової ради, депутат Верховної Ради В.С. Курило робить усе можливе  для виконання завдання підготовки фахівців за різними напрямами. Луганський національний університет був, є і буде одним із ведучих вузів України.

За інформацією ННІФВС 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024