Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Доступна освіта

Представник університету взяв участь у роботі круглого столу щодо пошуку шляхів спрощення доступу до освіти дітей та молоді зі Сходу України та Криму.

Захід відбувся 27 березня і був організований Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України спільно з Міністерством освіти і науки України та НУО «Фонд «Відкрита політика». Участь у засіданні взяли міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, заступник міністра освіти і науки Роман Греба, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, голова представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, генеральний директор фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова, а також представники освітніх центрів «Донбас- Україна» переміщених ВНЗ.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка представляла Н.Ю. Мацай, яка розповіла про особливості роботи ОЦ «Донбас-Україна», результати вступної кампанії 2016 року та проблеми в інформаційному забезпеченні діяльності центру.

У ході обговорення учасники звернули увагу на ефективність дій держави, спрямованих на доступ до освіти мешканців непідконтрольних територій. Зокрема, скасування вимоги про обов’язкове надання атестатів, паспорту громадянина України та інших документів для проходження ЗНО чи вступу у ВНЗ.

«Безперешкодний доступ до отримання освіти в нинішніх умовах є одним з найпотужніших інструментів збереження цілісності України», –зазначила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

За словами Ірини Жданової, на сьогодні розроблена пам’ятка для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей, яка інформує про спрощену для них процедуру вступу до ВНЗ України.  Зараз триває інформаційна кампанія з її розповсюдження. Також, відповідну інформацію можна отримати на сайтах Міністерства освіти та dostupnaosvita.com.ua.

За інформацією Н.Ю. Мацай

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024