Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Наукова бібліотека отримала цікаві книжки

Наукова бібліотека отримала багато сучасних, цікавих та корисних книжок

20 березня 2017 року до ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка” завітали викладачі Київського Офісу Інституту Кеннана з циклом відкритих лекцій (за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency International Development – USAID) в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI)).

Катерина Смаглій (директорка Київського Офісу Інституту Кеннана) розповіла про розвиток україно-американських взаємин та можливості, які існують сьогодні для активної молоді, студентів та викладачів щодо співпраці з фондом Фулбрайта. Наталія Висоцька (Київський Національний Лінгвістичний Університет) перенесла слухачів в мультикультурний світ сучасної американської літератури. Наталія Мусієнко (Київський Офіс Інституту Кеннана) занурила студентів та викладачів у світ міжкультурної комунікації та культурної дипломатії з прикладами результативного пошуку шляхів до діалогу та примирення.

У межах співпраці ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, Київського Офісу Інституту Кеннана та посередництва Міжнародного відділу університету наукова бібліотека отримала багато сучасних, цікавих та корисних книжок, які стануть в нагоді майбутнім лідерам.

Серед них книга Володимира Федоріна „Ґудбай, імперіє. Розмови з Кахою Бендукідзе” – спроба систематизації поглядів видатного грузинського реформатора, який тісно співпрацював з Україною протягом останніх місяців свого життя.

Також, ми отримали твори Лауреатів Нобелівських премій – Світлани Алексієвич, Малали Юсуфзай та Крістіни Ле; найкращий роман десятиріччя лауреата Міжнародного літературного конкурсу романів „Коронація слова” Володимира Лиса „Століття Якова”; книга року Financial Times Тома Пікетті „Капітал у ХХІ столітті” та багато інших.

Дякуємо нашим гостям та маємо надію на подальшу плідну співпрацю!

 

За інформацією наукової бібліотеки

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024