Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вечір романсу

24 березня на базі Старобільської дитячо-юнацької бібліотеки відбувся вечір, присвячений історії виникнення та розвитку романсу.

На вечорі були присутні і студенти Навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук.

Ведуча заходу, Вікторія Миколаївна Кищак, запросила всіх гостей до чарівного світу романсу. На вечорі пролунали музичні композиції, що стосувалися початкового етапу розвитку романсу, – цикли іспанських національних пісень романсеро.

Надалі прозвучали романси в класичному стилі та рок-обробці відомого барда Старобільщини Олександра Попова. Музикант виконав авторські композиції «Зимний вечер» («Свеча горела») на вірші Б. Пастренака та «Мелодія весни» на вірші свого друга, жителя м. Старобільськ А. Герасименка.

У виконанні студенток 2-го курсу спеціальностей «Історія»  й «Соціальна робота» Євгенії Шевцової і Арини Біловодської звучали музичні композиції «В лунном сиянии», «Младшая сестренка».

Вечір супроводжувався декламуванням віршів Б. Пастернака у виконанні лаборанта кафедри політології та правознавства Ірини Боровенської, авторських віршів Ганни Мусіної.

На заході також було представлено музичні композиції та хореографічні постановки студентів Старобільського обласного медичного училища. Тетяна Шапар завершила вечір чудовим виконанням українського романсу «Ой, у вишневому саду».

Гості в глядацькому залі були глибоко вражені дійством,не стримували захоплення. Вечір романсу відбувся в затишній атмосфері, всі присутні відкрили для себе нові знайомства з талановитими людьми Старобільщини.

За інформацією НН ІІМВСПН

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024