Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у реалізації проекту

Студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка активно беруть участь у реалізації міжнародних проектів.

У селі Половинкине на Старобільщині реалізується проект «International Alert» за фінансової підтримки Європейського Союзу «Консолідація зусиль для попередження та подолання наслідків насильства в сім’ї», який здійснює громадська організація «Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій». Виконавцем проекту є Психологічна кризова служба в Луганській області (ГО Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій).

Метою проекту є психосоціальна підтримка сімей місцевих жителів і вимушено переміщених осіб сіл Луганської області, а також фахівців допоміжних професій, які є постраждалими внаслідок військового конфлікту на Сході країни.

Проектом передбачена організація роботи мобільних бригад із залученням протягом січня-липня поточного року психологів та соціальних працівників для проведення індивідуальних та групових сеансів психоедукації, заходів з підтримки сім’ї та громади, майстер-класів з образотворчого мистецтва та рукоділля (народних ремесел) тощо.

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка спеціальностей «Психологія» та «Соціальна робота» не залишилися в стороні і долучилися до проекту як волонтери. Студентська молодь у складі мобільної бригади здійснила декілька виїздів у село Половинкине і провела арт-терапевтичні майстер-класи для дітей, підлітків та дорослих.

За словами координатора Центру психосоціальної адаптації м. Старобільськ Олени Дорогавцевої, формат діяльності мобільних бригад «психологічна допомога – вдома» – це оптимальне та ефективне надання психосоціальної допомоги і підтримки населення сіл.

Роботи вистачить на всіх: групова та індивідуальна взаємодія формується в залежності від потреб населення. Наразі заплановано проведення низки тренінгів для фахівців допомагаючих професій з психосоціальної підтримки сім’ї та громади щодо вирішення проблем, пов’язаних із сімейними конфліктами, роботи з саморегуляції та емоційної стабілізації.

Мешканці сіл Старобільського району у будь-який час можуть звернутися до Центру психосоціальної адаптації, отримати ґрунтовні рекомендації та запросити мобільну бригаду до свого населеного пункту.

Телефони мобільної бригади Психологічної кризової служби: 050 568 49 71, 098 750 60 09     

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024