Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Навчання у школі першої допомоги

Викладачі ЛНУ продовжують навчання у школі першої долікарської допомоги.

Збільшення ризиків та загроз природного, техногенного та політичного характеру, досвід останніх рятувальних операцій показує, що найбільш перспективним та дієвим є напрямок діяльності по активному залученню в процес підготовки до надзвичайних ситуацій населення, яке повинно вчитися попереджати, протидіяти та долати наслідки надзвичайних ситуацій. Дуже важливим у цьому контексті є навчання населення навичкам першої допомоги.

З метою підвищення обізнаності населення та формування практичних умінь надання першої домедичної допомоги в ЛНУ імені Тараса Шевченка продовжується навчання викладачів та співробітників. Захід відбувається за підтримки Мальтійської служби допомоги, Центру психосоціальної адаптації та студентської соціальної служби нашого університету. 24 лютого навчання пройшли викладачі та майстри виробничого навчання Старобільського відділення регіонального центру професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Головне вміння – зняття психологічного бар’єру при прийнятті рішення “Чому я? “Надавати чи ні?” та надання серцево-легеневої реанімації. Учасники заходу відпрацювали навички на манекені, що стало важливою умовою практичного закріплення набутих знань, оскільки закладається м’язова пам’ять та людина навіть у стресовому стані все ж таки може надати допомогу.

Викладачі регіонального центру професійної освіти набули практичних навичок з накладання пов’язок при виникненні травматичних ситуацій, ознайомилися з методикою проведення непрямого масажу серця, набули знань про протишокове положення та стабільне положення на боці.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024