Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Святкування Масляної

На факультеті природничих наук пройшло святкування Масляної.

Масляна – стародавнє слов’янське свято, що залишилося ще з часів язичницької культури і збереглося й до наших часів. В Україні традиційно Масляна святкується пишно, подійно. Здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою.

Не забувають про це стародавнє свято й студенти факультету природничих наук, які вирішили продемонструвати  народні традиції, пов`язані з відзначенням тижня Масляної. З привітаннями та приготованими власноруч млинцями, варениками вони завітали до ректорату, рідного деканату та структурних підрозділів університету. Усе це допомогло відчути прихід весни з яскравим сонцем, останніми морозами та лагідним вітерцем.

Але на цьому святкування не завершилося… Увечері дружній студентсько-викладацький колектив факультету зустрівся для святкування четвертого дня Масляної, який в народі здобув назву «Розгуляй». Святкування розпочалося з частування смачними та ароматними млинцями, варениками й пиріжками з різними начинками.

Потім весело і яскраво студенти представили народні забави та організували проведення конкурсів-змагань. Найцікавішим моментом свята стала імпровізація народної казки, де ролі виконували представники деканату та викладачі, які з неперевершеним артистизмом та натхненням перетворилися у казкових героїв.

Безумовно, самі організатори та учасники свята були у позитивному настрої, який запам’ятається ще на довго та створить необхідний настрій на зустріч Весни.

За інформацією факультету
природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024