Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Незабудка»

На регіональній виставці «Сучасні заклади освіти – 2017» цікавою та інноваційною була виставка КДНЗ «Незабудка».

За час роботи регіональної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017» наш університет став місцем жвавих дискусій освітян, обговорення актуальних проблем педагогічної праці, презентації унікальних методичних розробок. Кожен бажаючий зміг ознайомитися з навчальними закладами Старобільщини, їх досягненнями та здобутками.

Особливо цікавим є досвід роботи дошкільного навчального закладу № 5 «Незабудка». Вихователі садка створюють розвивальне предметно-ігрове середовище, необхідне для формування покоління всебічно-розвиненої молоді. Приділяючи увагу кожній дитині, педагоги реалізують у своїй діяльності принципи музейної педагогіки.

Музейна педагогіка ‒ галузь діяльності, що здійснює передачу культурного досвіду на основі міждисциплінарного та поліхудожнього підходу через педагогічний процес в умовах музейного середовища. У дошкільному закладі  педагоги розглядають музей як освітню систему, яка здатна формувати особистісне емоційне ставлення до експонатів, створити відповідні умови для формування світогляду та творчих здібностей.

Достатню увагу співробітники дитячого садка приділяють методичній роботі, саморозвитку та вдосконаленню професійних навичок. Людмила Василівна Зубенко понад 15 років працює в дитячих садках, але продовжує навчатися та підвищувати власну кваліфікацію. Наразі жінка навчається в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, має публікації в наукових виданнях та є керівником методичного районного об’єднання в дитячому садку.

Розуміючи важливу роль дошкільного навчального закладу у підготовці дітей до школи, вихователі активно співпрацюють зі Старобільською гімназією, долучаючи до роботи батьків та учителів. Не менш важливими є екскурсії дітей до бібліотеки, Луганського обласного краєзнавчого музею та Будинку творчості. Вихованці дізнаються про культурно-просвітницькі заходи та перспективи подальшого навчання.

За словами працівників дошкільного закладу, зусилля вихователів спрямовані на виявлення та розвиток здібностей та талантів дітей, їх всебічний розвиток.

Діяльність дошкільного навчального закладу № 5 «Незабудка» є прикладом активної творчої роботи вихователів та постійної батьківської підтримки, що забезпечує щасливе дитинство вихованців.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024