Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Геоерудит-2016»

На факультеті природничих наук підвели підсумки конкурсу «Геоерудит-2016».

Другий рік поспіль викладачі кафедри географії проводять творчий конкурс «Геоерудит» для учнів старших класів середніх загальноосвітніх закладів Луганської області.

news_feb_2017_23_3

Мета конкурсу – популяризація географії та географічних знань, виявлення і розвиток творчих здібностей в учнів, формування географічного світогляду, професійна орієнтація та підготовка до ЗНО з географії. Організатори конкурсу вважають, що незалежно від того, яку професію оберуть у подальшому учні, просторове мислення та знання географічних  закономірностей допоможуть їм у житті. У наш час велика кількість видів діяльності, а саме, управління розвитком територій, військова справа, туризм, природокористування, логістика, маркетингова діяльність, журналістика та ін., потребують від фахівців гарної географічної підготовки.

У цьогорічному конкурсі «Геоерудит-2016» (проходив з 20 листопада 2016 р. по 15 лютого 2017 р.) учням було запропоновано 20 завдань різної складності – теоретичні, практичні, творчого характеру, на знання географічних закономірностей та географічної номенклатури. Структурно завдання були зведені до чотирьох блоків: «Мала Батьківщина» (присвячені географії Луганської області), «Україна», «Мандруємо Європою», «Знайди розв’язку» (географічні задачі). За якісне виконання завдань  учасники могли отримати максимально 100 балів.

Усього в конкурсі «Геоерудит-2016» взяли участь 100 учнів 8-11 класів. З 99 учасників 23 показали високий результат (отримали за свої роботи 50 балів і більше). Абсолютними переможцями конкурсу в загальному рейтингу стали:

  • Бутков Олександр (86 балів),
  • Купрійов Андрій (81 бал)
  • Фірсова Юлія (77 балів).

Оргкомітет визначив найкращі роботи серед учнів кожної паралелі (11, 10, 9 та 8 класи), а також найкращі роботи в окремих номінаціях («Мала Батьківщина» та ін.). Нагородження авторів цих робіт відбудеться в квітні (10 – 20 квітня). Усі інші учні отримують сертифікати учасників вікторини.

Як показав конкурс, найбільш вдалими були відповіді учнів на запитання суспільно-географічного та, зокрема, країнознавчого характеру. Разом з тим, складними для учнів виявились завдання на знання фізико-географічних закономірностей, а також – географічні задачі. Деякі конкурсанти підійшли до підготовки робіт творчо, при оформленні своїх відповідей використали різні рисунки (картосхеми, фотографії тощо), хоч умови конкурсу цього не вимагали. Але це справило позитивне враження та підсилило аргументованість відповідей.

Найбільша кількість робіт надійшла зі Старобільського, Сватівського, Марківського, Троїцького районів та міста Сєвєродонецька. За кількістю робіт, що отримали призові місця, лідером став Сватівський район.

За успіхами школярів стоїть плідна робота вчителів географії. Оргкомітет географічного конкурсу-вікторини «Геоерудит-2016» щиро вітає всіх колег-учителів, які усіляко сприяють популяризації географії, а особливо тих, які забезпечують при цьому високий рівень успішності своїх учнів! Чекаємо участі ваших вихованців у наступному конкурсі!

ПІДСУМКИ ГЕОГРАФІЧНОГО КОНКУРСУ-ВІКТОРИНИ «ГЕОЕРУДИТ-2016»

РЕЙТИНГ УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024