Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч із представниками ЗСУ

У Навчально-науковому інституті економіки і бізнесу відбулася зустріч із представниками групи цивільно-військового співробітництва.

У сучасних реаліях процес мирного врегулювання конфлікту на Сході України потребує консолідації зусиль всього суспільства, впровадження нових підходів та принципів співпраці Збройних Сил з органами державної влади, міжнародними та вітчизняними громадськими організаціями. Цивільно-військове співробітництво – це систематична, планомірна діяльність Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з метою формування позитивної громадської думки та надання допомоги цивільному населенню у вирішенні проблемних питань життєдіяльності з використанням військових та невійськових сил та засобів.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами, офіцери групи цивільно-військового співробітництва розповіли присутнім про сучасний стан політичного й суспільного життя в Україні, про основні функції Збройних Сил України, які реалізують підрозділи цивільно-військового співробітництва.

Небайдужа до гострих проблем сьогодення у східноукраїнському регіоні, студентська молодь задавала актуальні питання про діяльність військових та найбільш болючі моменти їхньої роботи. Під час практичного заняття з військово-патріотичного виховання, представники військово-цивільного співробітництва розповіли про основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами та застережні заходи мінної безпеки.

Особливо вразили присутніх студентів та викладачів зброя та засоби безпеки, зокрема бронежилет, медичні препарати, які відповідають європейським вимогам. Кожен бажаючий зміг, за підтримки військових, продемонструвати власні навички поводження з наявним обладнанням.

Наприкінці зустрічі студенти та викладачі подякували офіцерам цивільно-військового співробітництва за ґрунтовну розповідь та виразили надію на подальшу співпрацю.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024