Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у тренінгах

Викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у тренінгах за підтримки Британської Ради.

З 13 по 21 лютого 2017 року у м. Києві пройшов ряд тренінгів для викладачів ВУЗів, які викладають англійську мову за професійним спрямуванням та для тих, хто викладає професійні предмети англійською мовою. У проекті «Англійська мова для університетів», який був організований Британською Радою в Україні, наш університет приймає участь з 2016 року. Головною метою Зимової школи став професійний розвиток компетентностей викладачів у викладанні англійської у напрямках ESP (English for Specific Purposes), EAP (English for Academic Purposes) та EMI (English as a Medium of Instruction).

На тренінги були запрошені викладач кафедри педагогіки Інна Іванівна Курліщук та викладач кафедри фізико-технічних систем та інформатики Ліна Ігорівна Бондаренко, які успішно закінчили курс, дізнались про академічну складову та переваги вивчення англійської мови в EMI. На тренінгах в групах для EMI були організовані невеликі навчальні засідання, на яких викладачі з різних ВНЗ України мали змогу поділитись своїм досвідом та набути нових знань від своїх колег. Одне із найголовніших питань, яке розглядалося полягало у розкритті найефективніших шляхів навчання за допомогою англійської мови.

Викладачі кафедр романо-ґерманської філології та теорії та практики перекладу Світлана В’ячеславівна Перова, Тетяна Анатоліївна Кокнова, Світлана Євгеніївна Пєвна, Дар’я Юріївна Груненко, Маргарита В’ячеславівна Вєрємєєва також прийняли участь у Зимовій школі педагогічної майстерності в межах проекту «Англійська мова для університетів».

Протягом шести напружених днів наші колеги розглянули такі важливі питання, як: місце ESP та EAP у системі навчання; ключові підходи до викладання англійської мови для спеціалізованих цілей; способи мотивації студентів щодо вивчення англійської мови; постановка цілей заняття за допомогою використання SMART-підходу; вибір аутентичних підручників та їх адаптування під потреби студентів; використання професійноспрямованих завдань та їх використання на заняттях, система оцінювання академічних письмових робіт.

news_feb_2017_21_3

Світлана Олександрівна Шехавцова, завідувач кафедри романо-ґерманської філології, та Лілія Олексіївна Окунькова були запрошені для подальшої проектної роботи стосовно розробки модулів навчальної робочої програми для різних спеціальностей. Захід відбувся у форматі симпозіуму, на якому учасники представили презентації своїх досягнень, ділилися досвідом та плідно працювали із тренерами.

Повернувшись до рідної Альма-матер, учасники Зимової школи планують обмінюватись отриманим досвідом зі своїми колегами, організовувати заходи з метою поширення ідей інноваційного навчання та з великим нетерпінням чекати на подальшу співпрацю із Британською Радою в Україні!

За інформацією кафедри
романо-германської філології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024