Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Герої не вмирають

У ЛНУ імені Тараса Шевченка вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

Основа державності, якої протягом століть намагалися позбавити українську націю поневолювачі, набувала цілком ясних образів, стаючи метою споконвічної боротьби та прагнень видатних діячів культури, науки та хоробрих воїнів. Визначні дати в історії українського державотворення стали переломними моментами у національному самоусвідомленні нашого народу.

Студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка поважають багатовікові прагнення нашого народу та спрямовують  свої зусилля задля примноження досягнень української держави. Молодь навчального закладу активно бере участь у культурно-просвітницьких заходах, демонструє повагу до державних цінностей та є гідними представниками незалежної нації.

Викладачі і студенти Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу і коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка вшанували героїв, загиблих на майдані у 2014 році.

На заході були присутні перший заступник голови Старобільської районної державної адміністрації О.С. Калінін,  проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ імені Тараса Шевченка О.І. Бабічев,  директор Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу О.С. Ковпак і директор Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка Н.В. Мотунова.

Олександр Семенович Калінін звернувся до присутніх та зазначив, що студентська молодь стала рушійною силою революції гідності. Олександр Іванович Бабічев розповів про важливі події 2013-2014 років, трагічні сторінки історії нашої держави та наголосив, що пам’ять про героїв майдану повинна передаватися дітям та нащадкам, як символ незламності духу та невичерпної жаги до свободи української нації.

Студенти зачитали звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні та вшанували хвилиною мовчання полеглих українців.

Особливо вразили молодь відеоролики, що відтворюють буремні події революції гідності. Криваве обличчя протистояння 2014 року залишиться у народній пам’яті як приклад єдності заради європейського майбутнього.

На заході була представлена виставка наукової бібліотеки Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Унікальний літературний доробок містить свідчення про жахливі події 20 лютого 2014 року та історію військових конфліктів в Україні. Автори презентованих книг дають ґрунтовний аналіз гібридної війни, понять «нації» та «націоналізму».

         Вражені боротьбою української нації за суверенітет держави, студенти прочитали власні вірші, присвячені Батьківщини та героям, які захищають її незалежність. Поетичні рядки, продекламовані студентською молоддю, вражають своєю відвертістю, глибиною роздумів, патріотизмом та ідеєю єдності.

Подвиг Небесної сотні є приводом  замислитися над вічними цінностями, проблемами, які століттями турбували наш народ. Мрія, до якої прагнули герої майдану має здійснитися, і сьогодні майбутнє нашої держави залежить тільки від нас.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024