Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Пам’ять про героїв

Студенти і викладачі ЛНУ відвідали Луганський обласний краєзнавчий музей і вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

В історії українського державотворення існують події, криваві наслідки яких навіки залишаться у серцях громадян. Становлення національної свідомості, багатовікові прагнення до незалежності нашого народу нерозривно пов’язані з болючими та гіркими, але водночас переломними моментами історичного буття.

Трагічні перипетії 2014 року сколихнули країну, назавжди змінивши соціально-політичне становище і переконавши у волелюбності та рішучості української нації й її єдиному прагненні до євроінтеграції. 20 лютого Україна вшановує героїв Небесної сотні, які полягли за свободу та демократичне майбутнє нашої держави. Ця дата, що навіки викарбувана у народній пам’яті, стала прикладом мужності, героїзму та джерела глибоких роздумів.

Студенти навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук та навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму ЛНУ імені Тараса Шевченка, вшановуючи багатовікові прагнення українського народу та подвиг героїв майдану, відвідали Луганський обласний краєзнавчий музей, де відбувся захід, присвячений подіям революції гідності.

Співробітники музею розповіли присутнім учням та студентам про перебіг подій 2014 року у Києві, становлення нової епохи української державності, наголосили на важливій ролі кожного громадянина у розвитку європейської країни.

На заході були присутні голова Старобільської районної державної адміністрації А.І. Гаркавий, перший заступник голови районної державної адміністрації О.С. Калінін та начальник відділу культури О.А. Кельш. Анатолій Іванович Гаркавий привітав молодь Старобільщини, згадав про буремні події, що змінили життя країни. Олександр Семенович Калінін, який є свідком трагічних подій, розповів про свої відчуття та враження від революційного руху у Києві.

Продовженням заходу стало ознайомлення з експозицією «Буремний Донбас – шлях до миру», яка присвячена подіям АТО та героям, які захищають незалежність і суверенітет нашої держави. Студенти ЛНУ імені Тараса Шевченка були вражені експонатами, залишками зброї та снарядів.

Наші співгромадяни віддали найдорожче – свої життя – за гідне майбутнє України, за високі ідеали свободи і гідності.

Українці вистояли під натиском підступної ворожої навали, віддавши найвищу ціну за свободу і незалежність, територіальну цілісність і державний суверенітет.  Кожен з нас має зробити все, щоби кров пролита на Майдані Незалежності була не марною, а молоде покоління стало гідними продовжувачами славних подвигів наших предків.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024