Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Регіональна виставка

У ЛНУ імені Тараса Шевченка триває регіональна виставка «Сучасні заклади освіти-2017».

Актуальним завданням української освіти в сучасних умовах інноваційного розвитку суспільства є досягнення європейських стандартів та вихід на провідні позиції у світі. Саме від працівників освіти та науковців залежить виховання громадянина – патріота України та гармонійно розвиненої особистості, яка здатна долати всі труднощі й давати відповіді на цивілізаційні виклики сьогодення.

Презентація наукових досягнень, здобутків та практичних напрацювань педагогів дозволяє сформувати потужний потенціал регіону та держави, інтегрувати українську освітню систему в європейське співтовариство. З метою популяризації освіти, ознайомлення населення з сучасними навчальними програмами на базі ЛНУ імені Тараса Шевченка триває регіональна виставка «Сучасні заклади освіти ‒ 2017», в якій беруть участь навчальні заклади Старобільського району.

На початку заходу присутніх привітали начальник відділу освіти Старобільської районної державної адміністрації О.А. Івашкіна та директор навчально-наукового інституту педагогіки і психології О.Л. Караман, які наголосили на ролі освіти та формуванні молодого покоління в сучасних реаліях.

Участь у виставці взяли Чмирівський НВК «Школа-гімназія», Старобільська ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 4, Лиманська ЗОШ І-ІІІ ст., Байдівська ЗОШ І-ІІ ст., Верхньопокровська ЗОШ І-ІІ ст., Старобільська ЗОШ І ст. № 2 та Проїжджанська ЗОШ І-ІІ ст. Кожен навчальний заклад продемонстрував власні педагогічні надбання, методичні розробки, матеріали проведення позакласних заходів, а також результати реалізації проектів, які підвищують рівень якості освіти.

Педагоги Старобільщини обмінялися інноваційними ідеями, прогресивними технологіями наукової діяльності, дізналися про досвід роботи колег та встановили тісні взаємозв’язки, які дозволять інтегрувати освітню систему в європейське співтовариство.

Виставка «Сучасні заклади освіти – 2017» триває, навчальні заклади матимуть можливість презентувати свої досягнення 24 лютого в ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024