Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Жінки і футбол

Черговий фестиваль жіночого футболу було проведено в Сєвєродонецькому професійному будівельному ліцеї.

У ньому взяли участь школярки шкіл № 11,12 і 13 Сєвєродонецька, а також Лисичанська та Привілля. Організатори фестивалю Футбольна асоціація жінок Луганської області вирішили трохи змінити формат заходу, покликаного сприяти популяризації олімпійського виду спорту – футболу в жіночому виконанні серед підростаючого покоління Луганщини. Вирішено було розбити формат фестивалю на дві складові.

Перша пройшла в актовому залі ліцею. Тут з вітальним словом до учасників фестивалю звернувся один з організаторів фестивалю -директор навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, голова обласної організації спорттовариства “Спартак” Юрій Полулященко. А з великого екрану побажала стати новими футбольними зірочками Луганщини Олена Ковтун – вихованка луганського футболу, яка нині виступає в Польщі.

Після невеликої лекції з історії жіночого футболу в світі і в Луганській області була проведена традиційна вікторина для закріплення отриманих знань. Приз від президента Асоціації змішаного і жіночого футболу України Олексія Малеванця отримала Аріна Іванннікова з Лисичанська.

У другій частині школярки спробували свої сили у футболі. У спортивному залі будівельного ліцею був проведений міні-турнір за участю шести команд.

Всі учасники фестивалю отримали призи від обласної організації ФСТ “Спартак”, обласного комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

За інформацією ННІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024