Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день дарування книги

Студенти ННІФВС спеціальностей «Фізична реабілітація» та «Здоров’я людини» взяли участь у волонтерській акції присвяченій Міжнародному дню дарування книги.

Щорічно, починаючи з 2012 року, 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книги (International Book Giving Day) – свято, яке стало міжнародним завдяки ініціативі одної звичайної людини Еммі Бродмур, засновниці сайту дитячої книги (Delightful Children’s Books). Еммі Бродмур – мати трьох дітей. Саме питання одного з синів – чому немає такого дня в році, коли люди дарують один одному книги просто так, і став поштовхом до появи на світ нового значимого свята.

За п’ять років свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі і продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників.

Приєдналися до святкування цього дня й студенти Навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту. Так, студентський волонтерський загін «Джерело добра» кафедри фізичної реабілітації та здоров’я людини порадував новими дитячими книгами вихованців Кремінського районного центру соціальної реабілітації дітей з особливими потребами. Книги були передані керівнику та співробітникам центру.

Організатори та активісти просять усіх небайдужих людей дбайливо ставитися до книги і не забувати про те, що, нажаль, навіть сьогодні в світі існують люди, які не мають можливості вільного доступу до книг.

За інформацією ННІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024