Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Поетичні таланти учнів

ЛНУ об’єднує освітян Старобільського району, сприяючи покращенню рівня якості освіти та інтеграції її в європейське співтовариство.

Виставка «Сучасні заклади освіти – 2017», яка триває на базі нашого університету, надає педагогам можливість презентувати власні досягнення та обмінятися досвідом вирішення актуальних педагогічних проблем.

Експонати, представлені на заході, складають значну частину унікального педагогічного доробку освітян Старобільщини. Особливо цікавою виявилася виставка Підгорівської ЗОШ І-ІІІ ст., де окрім методичних розробок та сценаріїв культурно-просвітніх заходів, були представлені власні поетичні збірки учнів.

Алла Олександрівна Шмат є вчителем математики. Зі шкільного віку вона захоплюється поезією, вражаючи своєї щирістю та невимушеністю. Ця, на перший погляд, тендітна та сором’язлива жінка, поєднує талант митця та авторитетного наставника. Педагогічна праця стала натхненням для Алли Олександрівни, побачивши талант дітей вона допомогла оформленню першої збірки віршів, які присвячені рідні школі.

Складна суспільно-політична ситуація та продовження збройного конфлікту на Сході України вплинули на становлення молодого покоління. Своє бачення трагічних подій та прагнення до миру діти Підгорівської ЗОШ втілили у віршах, які пронизані дитячою відвертістю та проникливістю:

Ми не чекали цю війну і не просили.
Жили собі, і мріяли, й навчались.
Та раптом закружляли чорні сили,
І навпіл вся земля розпалась.

Відчуваючи смуту та нелегку долю захисників Вітчизни, учні Підгорівської ЗОШ долучилися до волонтерського руху. Перебуваючи у місті Києві, діти познайомилися з багатьма волонтерами, які пообіцяли підтримку у публікації дитячих робіт.

Дитячий талант багатогранний та різноманітний, учні присвячують свої поетичні твори школі, наставникам та Батьківщині. Вихід кожної поетичної збірки супроводжує презентація, під час якої автори розповідають про свої почуття, думки та плани на майбутнє. Пронизливі твори учнів неодноразово друкувалися у просвітницькій газеті «Журавлик», що є символом всеукраїнського визнання творчого таланту молоді.

news_feb_2017_10_3_4

За словами А.О. Шмат, учні є активними й цілеспрямованими особистостями, які приділяють увагу науці, саморозвитку та самовдосконаленню (збірка – 1збірка – 2збірка – 3).

Виставка «Сучасні заклади освіти – 2017», яка триває на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, відкриває нові можливості для розвитку наукового потенціалу регіону. Активна учнівська молодь досягнення якої здобули визнання, сприяє розвитку держави та інтеграції її в європейське суспільство.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024