Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Державна атестація магістрантів

Наприкінці січня на кафедрі географії відбулася державна атестація магістрантів зі спеціальності «Географія», термін навчання яких склав 1,5 роки.

Як завжди, більшість тем магістерських робіт було присвячено актуальним просторовим аспектам розвитку Луганської області та окремих її регіонів. Магістранти представили Державній атестаційній комісії ґрунтовні наукові доповіді та презентації, продемонстрували достатньо високий рівень володіння загальнонауковими та спеціальними методами дослідження. Найбільш високо Державна атестаційна комісія оцінила магістерські роботи й захист Фоменко Вікторії (тема «Суспільно-географічні аспекти розвитку периферійних районів (на прикладі Біловодського району Луганської області)»), Линник Олени («Історико-культурний каркас північної частини Луганської області») та Денищенко Людмили («Еколого-географічні аспекти землекористування у північній частині Луганської області»). Усіх випускників викладачі щиро привітали з успішним випуском.

Також у місто Кремінна з’їхались на сесію студенти-географи 2-4 курсів та магістранти 1-го року навчання, щоб розпочати другий семестр. Під час сесії викладачами кафедри було проведено аудиторні заняття та консультації, установчу конференцію з педпрактики для студентів 4-го курсу та конференцію з науково-педагогічної практики для магістрантів 1-го року навчання. Магістранти спеціальності «Науки про Землю» розпочали асистентську практику та отримали перший досвід викладання лекцій і практичних занять студентам 2-го курсу.

Приємною несподіванкою для студентів стала зустріч з представниками деканату факультету природничих наук, які у повному складі – декан, замдекани з навчальної та соціально-гуманітарної роботи, секретар – прибули на сесію, провели збори, привітали студентів, розповіли про деякі нововведення щодо нарахування стипендій та про особливості організації навчального процесу у другому семестрі. Під час спілкування намітили й програму спільних заходів на наступну (весняну) сесію.

У цілому перебування викладачів і студентів у місті Кремінна було досить продуктивним та залишило приємні спогади.

За інформацією факультету
природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024