Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тиждень професії

У Старобільському відділенні РЦПО ЛНУ відбувся тиждень професії «Оператор комп’ютерного набору» із предметом історія.

Розпочали тиждень бліц опитуванням на тему: «Комп’ютер в моєму житті» на виявлення найактивнішого користувача ПК  серед учнів Старобільського відділення ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка» І,ІІ, ІІІ курсів; визначити здатність застосовувати комп’ютер за допомогою периферичного обладнання для передавання інформації, для вираховування задач, розрахунків, використання програм, автоматизації обладнання. За підсумками анкетування найбільш активними користувачами є учні І курсів.

В рамках тижня професії  ОКН та предмету історія для учнів професії відбулася лекція на тему «Історія створення персонального комп’ютера», де значну увагу було приділено історії створенню деталей комп’ютера, у тому числі розповідалось про компанії, які приймали участь у цьому процесі. Після розповіді учням був продемонстрований фільм «Винахідник першого комп’ютера».

Майстром в/н  Голдановою О.І. була проведена екскурсія в районний архів, метою якою було формування знань щодо архівування документів не тільки на комп’ютері, навчити розрізняти багатотомні архіви, виховувати інтерес до вивчення архівування та зберігання документів. Завідуюча архівом, Людмила Петрівна Верняк, розповіла про історичні факти Старобільського району, життя у повоєнні роки, представила до ознайомлення важливі документи, які зберігаються у архіві понад 70 років.

З метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої активності учнів, удосконалення організації та змісту навчання при підготовці кваліфікованих робітників був проведений конкурс  «Кращий за професією». У конкурсі, який проводиться двома турами (теоретичний, практичний,), брали участь всі бажаючі учні групи 2-ПК. Конкурс проходив у ІІ тури, у першому турі було представлено 20 питань-тестів, за результатами І туру 3 учні пройшли до ІІ туру , де потрібно було створити презентацію на 5 слайдів, візитну картку та буклет. Учні Козлов Владислав та Носаль Вікторія зайняли І місце у конкурсі «Кращій за професією» і були нагороджені грамотами та солодкими призами.

За інформацією методичної служби
Старобільського відділення ВП «РЦПО
ЛНУ імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024