Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Творчі надії Старобільщини

На базі університету триває виставка «Сучасні заклади освіти – 2017».

Науковий захід відкриває нові можливості для покращення рівня регіональної освіти, розвитку наукового потенціалу та підвищення професійної компетентності освітян Старобільського району.

Серед експонатів, представлених на заході, присутніх особливо зацікавила виставка робіт Будинку творчості дітей та юнацтва, який об’єднує талановитих дітлахів, виховуючи в них любов до прекрасного та вічних цінностей.

Гуртки «Іграшки», «Дизайн одягу» та «Театр мод», які діють на базі закладу, об’єднали учнів загальноосвітніх шкіл Старобільщини.

Одним із керівників гуртків є Тетяна Олександрівна Кобиляцька ‒ випускниця ЛНУ імені Тараса Шевченка. Освіта, яку здобула дівчина в нашому університеті, стала запорукою подальших життєвих досягнень та професійного самовдосконалення. Зарекомендувавши себе як старанна та відповідальна студентка, вона працевлаштувалася за покликанням і стала справжнім наставником для багатьох дітей Старобільського району.

На виставці «Сучасні заклади освіти – 2017» були представлені досягнення та результати творчої діяльності вихованців культурного осередку, серед яких одна з десяти моделей розробленої колекції одягу. Національні традиції українського народу тісно сплелися з сучасним оздобленням, що уособлює єднання поколінь та повагу до багатовікових прагнень та стремлінь наших предків. Презентований на освітньому заході костюм прекрасно оздоблений традиційною українською вишивкою, яку підкреслює виразне червоне намисто та уквітчаний головний убір.

За словами керівника гуртка, колекція одягу є першою, але напружена робота триває. Докладаючи великих зусиль та надихаючись від виконаної роботи, діти  досягли вражаючих результатів, про що свідчить зайняте І місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Зоряна осінь».

Особливої уваги заслуговує представлена на виставці колекція іграшок, яку також розробили та виконали вихованці Будинку творчості. У доробку маленьких майстрів є українські ляльки-мотанки, що прикрашені традиційним національним убранням, дерев’яні іграшки, які вражають реалістичністю й витонченістю, а також безліч різноманітних виробів, що уособлюють чарівний та казковий світ дитинства.

Розвиток держави, інтеграція її в європейське співтовариство та вихід на світову цивілізовану арену можливі завдяки формуванню талановитого покоління, здатного до саморозвитку та самовдосконалення. Молодь Старобільщини вражає результатами своєї праці, надихаючи кожного з нас на подальшу роботу та самовідданість.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024