Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Концерт мішаного хору

Концерт мішаного студентського хору став для хорових диригентів захистом диплому магістра.

Одним з кульмінаційних моментів державних іспитів магістрантів спеціальності «Музичне мистецтво» став концерт мішаного студентського хору Інституту культури і мистецтв, з яким захищали диплом хорові диригенти.

Мішаний студентський хор існує 17 років, з моменту створення Інституту культури і мистецтв. За цей час хоровий колектив презентував своє мистецтво не тільки у концертах інституту і університету, а й за їх межами: в спільних проектах з симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії, де виконувалися «Реквієм» Г. Лагранжа, «Ода до радості» К. Шмида, «Курські пісні» Г. Свірідова та ін.; в конкурсах хорового мистецтва у Ялті, Камінці-Подольскому, Київі; в концертах до Днів української культури в Австрії – у Відені, Айзенштадті, Інсбруці, Граці, Лінці, де звучали «Реквієм» Моцарта, хор з 9-ї симфонії Бетховена.

У цьому навчальному році була відроджена традиція відкритих державних іспитів на спеціальності «Музичне мистецтво», в тому числі і на спеціалізації «Хорове диригування», а також практика поширення інтересу до виконавського мистецтва наших студентів серед небайдужої до музики публіки. Концерт мішаного студентського хору Інституту культури і мистецтв (керівник – викладач кафедри музичного мистецтва та хореографії – В.В. Юнда) відбувся в одній з найкрасивіших споруд, архітектурній перлині Полтави Краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського.

В програмі пролунали твори українських та зарубіжних композиторів. Завершальною кульмінаційною точкою концерту стало виконання твору полтавського композитора, народного артиста України, диригента симфонічного оркестру Полтавського театру імені Гоголя Віталія Скакуна «Україна моя» для хору і солістів (солісти – студенти ІКМ Артем Захаров і Анжеліка Крошко).

Публіка із захопленням сприйняла виступ молодих виконавців, а керівництво музею запропонувало продовжити плідну співпрацю.

Захід висвітлено на полтавському телеканалі «Місто».

Інформаційний центр
Інститут культури і мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024