Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

В університеті відзначили День соборності України

22 січня Україна відзначала День соборності. У ЛНУ імені Тараса Шевченка, що завжди був символом єднання української нації, відбувся ряд урочистих заходів.

Із самого ранку численний колектив викладачів та співробітників університету взяв участь у святковій ході та покладанні квітів постаменту Кобзаря.

Символічно, що у цей день, єднання українського народу, профспілкова організація університету організувала студентів та викладачів, які виявили бажання здати кров для поранених бійців АТО. Такий захід є ще одним підтвердженням непереможного бажання жити в єдиній та неподільній країні, адже значна кількість воїнів, які захищають східні кордони нашої держави родом із західних регіонів України.

Протягом дня студенти ЛНУ мали можливість відвідати тематичну виставку, оформлену працівниками університетської бібліотеки. Кафедра політології та правознавства організувала круглий стіл, на якому студенти та викладачі обговорили проблеми, пов’язані з Актом злуки, становленням української нації, сучасною політичною ситуацією в Україні.

Завершились урочистості пізно ввечері на центральній площі міста, де громадські активісти організували телеміст. За допомогою сучасних технологій студенти та викладачі університету отримали можливість поспілкуватись із громадою Івано-Франківська, Львова, бійцями батальйону «Азов», які дислокуються в Донецькій області.

Отже, 22 січня 2015 року продемонструвало, що зовнішня агресія як ніколи згуртувала українців навколо ідеї соборність та мети відновлення територіальної цілісності держави. Значну роль у цьому єднанні відіграє Луганський національний. Університет поправу носить ім’я великого Кобзаря, оскільки був, є і буде потужним осередком української культури на сході нашої країни.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024