Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрито нову спеціальність

Добра новина для абітурієнтів університету – на факультеті природничих наук відкрито нову цікаву спеціальність.

Кафедра біології факультету отримала ліцензію МОН України на надання вищої освіти за спеціальністю 201 «Агрономія».

З 1 вересня 2017 року за цією спеціальністю кафедра здійснюватиме підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра та магістра.

Як вважають сучасні фахівці, одним із шляхів економічного прориву сучасної України є розвиток сільськогосподарського виробництва та аграрного бізнесу. А основою аграрної галузі і є саме агрономія. На наш погляд, ця спеціальність найближчим часом буде користуватися широким попитом на ринку праці як у нашому регіоні, так і в Україні в цілому.

Професійна діяльність фахівців кваліфікації агрономія має широкі можливості для працевлаштування. Випускники спеціальності зможуть працювати агрономами в основних галузях сільського господарства (рослинництво, овочівництво, плодівництво, кормовиробництво, захист рослин та ін.), агрономами-інспекторами, агрономами фермерського господарства, агрономами-технологами сільськогосподарських підприємств з виробництва і зберігання продукції рослинництва, менеджерами-консультантами представництв маркетингових фірм аграрного ринку, дорадниками з питань агрономії; а після закінчення магістратури – керівниками, завідувачами структурних підрозділів різних рівнів за профілем, агрономами сільськогосподарського управління, провідними агрономами, дорадниками-експертами з питань агрономії, керівниками сільськогосподарських підприємств, керівниками фермерського господарства; науковими співробітниками в галузі сільського господарства; викладачами профільних дисциплін у вищих навчальних закладах.

З наступного навчального року навчання за цією спеціальністю буде здійснюватися за денною та заочною (дистанційною) формами. Термін навчання на бакалавраті становить 4 роки (на базі диплома молодшого спеціаліста – 2 роки), у магістратурі – 1,5 роки.

Навчальний процес зі спеціальності «Агрономія» забезпечуватимуть досвідчені та висококваліфіковані викладачі за профілем, серед яких академік, професори та доценти провідних кафедр факультету. Навчальні заняття будуть проходити в лекційних та спеціалізованих аудиторіях із сучасним обладнанням й мультимедійною апаратурою, фахові практичні заняття та навчальні практики – на спеціалізованій навчально-науковій базі університету на Старобільщині.

news_des_2016_09_2_1

Важливо зазначити, що на кафедрі біології вже діє аспірантура зі спеціальності «Агрономія», до якої в 2016 році вже здійснено перший набір на денну та вечірню форми навчання.

Детальну інформацію ви зможете отримати, звернувшись до деканату факультету природничих наук за телефонами: (050)7671066, (096)0231434, (050)9564158, (066)7908025 або до приймальної комісії ЛНУ імені Тараса Шевченка за телефонами: (050)7671066, (096)0231434.

Наша адреса: 92703, Україна, м. Старобільськ, пл. Гоголя, 1,
адреса сайту: https://luguniv.edu.ua,
e-mail факультету природничих наук: biofpn@gmail.com
e-mail приймальної комісії: mail@luguniv.edu.ua

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024