Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«16 днів проти насилля»

6 грудня студенти Навчально-наукового інституту педагогіки і психології взяли участь у диспуті, у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля».

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка є європейським ВНЗ, який формує сучасних, усебічно розвинених особистостей, фахівців, які усвідомлюють свою роль у державотворенні та подоланні глобальних проблем людства.

Боротьба з насиллям є актуальною та важливою у сучасних реаліях, зважаючи на поширеність явища у світовому просторі. Щорічна акція «16 днів без насилля» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року та має на меті привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї та сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та суспільстві в цілому.

Студенти І-ІІ курсів спеціальності «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» навчально-наукового інституту педагогіки і психології взяли участь у диспуті, організованому представниками Агентства ООН у справах біженців у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля». Оскільки професійна діяльність майбутніх фахівців спрямована на вирішення конфліктів різного соціального змісту, під час зустрічі студентам розповіли про історію виникнення акції, були обговорені питання гендерної рівності, взаємовідносин чоловіків і жінок та недопущення насилля над жінками.

Студенти переглянули короткометражні ролики, в яких акцентовано увагу на поширеності проблеми у світі, розглянуто види і форми насильства та засоби його вияву. Представники Агентства ООН у справах біженців розповіли про шляхи подолання глобальної проблеми, а також надали перелік дій, необхідних у випадку вчинення насилля.

Викладачі та студенти навчально-наукового інституту педагогіки і психології щорічно активно підтримують міжнародні та всеукраїнські акції з подолання глобальних проблем людства, й сподіваються на подальше активне співробітництво з Агентством ООН у справах біженців.

За інформацією Навчально-наукового
інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024