Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Як студентам оформити перепустку із зони АТО

Як отримати пропускний документ для в’їзду і виїзду із зони силової операції, розповіли у ЛНУ імені Тараса Шевченка.

У ректораті вишу зазначили, у першу чергу потрібно зібрати пакет документів: заяву (бланк можна завантажити на офіційному сайті ЛНУ), ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду, 2 фото 5х5, довідку з університету. Для її отримання студентам потрібно звернутися у свої деканати або директорати та її вишлють на електронну пошту. Крім того, у ЛНУ попередили, тим, хто буде виїжджати на особистому автотранспорті, потрібно брати додатковий пропуск.

Коли всі необхідні документи зібрані, потрібно відвезти їх на найближчий пропускний пункт українських військових. Відзначимо, процедура оформлення займе не менше 10-ти днів, тобто за готовим пропуском доведеться з’їздити ще раз.

У ЛНУ намагалися полегшити цей процес. «Ми хотіли централізовано оформити документи студентам без їх присутності, однак це виявилося неможливим. Отримувати пропуск повинна та людина, яка буде ним користуватися. Плюс до всього цього специфічний розмір фото і заява, написана від руки, теж стали перешкодами. Тому студентам доведеться займатися цим питанням самостійно», – розповіли в ректораті.

Крім того, у виші підкреслили, студентський пропуск буде діяти цілий семестр, тобто він є багаторазового користування.

Прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024