Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Будуємо Україну разом

В університеті відбулася зустріч студентів Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка із працівниками БО «Львівська освітня фундація».

Благодійна організація «Львівська освітня фундація» пропагує та підтримує гуманістичні, морально-етичні цінності за допомогою освітньої діяльності, що має на меті створити сприятливі умови для розвитку українського суспільства. Організація покликана допомагати юридичним та фізичним особам, які впроваджують інноваційні напрямки в соціальній, освітній та культурній сферах; підтримувати освітні програм у сиротинцях, притулках, закладах охорони здоров’я та соціальних установах; сприяти талановитій творчій молоді, а також підтримувати лідерів, які беруть на себе відповідальність за розвиток держави та можуть простими прагматичними кроками покращити становище незахищених членів українського суспільства.

Працівники фундації та волонтери не лише розповіли студентам про діяльність організації, її цілі та завдання, а й запросили студентів долучитися до всеукраїнського табору «Будуємо Україну разом», що має на меті допомогти українцям, які опинилися в скруті.

Проект “Будуємо Україну разом”  створений і покликаний допомогти людям, які  так чи інакше постраждали від війни (сім’ї героїв АТО, переселенці, багатодітні родини, сім’ї з дітьми з особливими потребами тощо).  В минулому, 2015 році,  його реалізували в м. Краматорськ та м. Слов’янськ Донецької області, а цього річ волонтери вирішили розширити поле своєї діяльності і організувати табір у 10 містах України, який буде  діяти впродовж усього літа.

На кожен тиждень діяльності табору, активісти прагнуть залучити  50 волонтерів, з яких половина — місцеві  мешканці, а решта — волонтери  з інших областей України. Тож, якщо до проекту долучаться студенти ЛНУ та мешканці міста, то м. Старобільск може опинитися в числі тих саме 10 міст, які отримають підтримку та допомогу від волонтерів.

Ірина Бахмет, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024