Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Воркшоп для викладачів ESP!

18 листопада відбувся воркшоп для викладачів англійської мови за професійним спрямуванням на тему «ESP course of the 21st century university: how to design».

Данний воркшоп був присвячений новим підходам викладання англійської мови в університеті 21 століття.

Матеріали цього воркшопу отримані в результаті участі викладачів в проекті Бритаської Ради «Англійська мова для університетів», який провели кандидат педагогічних наук, доцен кафедри романо-германської філології Сергєєва В.Є.  та аспірант кафедри східних мов Щаблева А.М.

В ході воркшопу викладачі факультету іноземних мов дізналися про:

  • навички студентів 21 століття;
  • відмінності традиційного та особистісно-орієнтованого підходу;
  • особливості курсу «Англійська мова за професійним спрямуванням» (ESP);
  • методи дослідження майбутньої професійної сфери студентів різних спеціальностей та аналізу їх потреб у використянні англійської мови.

Протягом воркшопу домінувала атмосфера відкритості, взаємодопомоги та доброзичливості.

«Проведений захід було організовано в рамках одного з чотирьох проектів, які в 2016 році ЛНУ імені Тараса Шевченка започаткував з Британською Радою в Україні», зазначила доцент кафедри романо-германської філології та одночасно керівник міжнародної служби університету Мигович І.В. «Усі проекти спрямовані на розвиток професійних навичок викладачів та студентів. Одним з прикладів реалізації такого проекту став воркшоп з проектування та розробки курсу англійської мови за професійним спрямуванням в університеті 21 століття».

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024