Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч із правозахисною коаліцією

В університеті відбулася зустріч із правозахисною коаліцією «Справедливість заради миру на Донбасі».

Коаліція «Справедливість заради миру на Донбасі» – це неформальне об’єднання 17 громадських правозахисних організацій та ініціатив, які спрямовують свої зусилля задля узгодженого документування порушень прав людини, допущених в ході збройного конфлікту на сході України. Основними напрямами діяльності організації є збір інформації та неупереджене інформування компетентних органів про порушення прав людини, надання правової допомоги постраждалим та сприяння їх реінтеграції в суспільство.

Зустріч із представниками Коаліції, була організована за підтримки студентської соціальної служби та первинної профспілкової організації ЛНУ імені Тараса Шевченка. На початку заходу відбулася презентація роботи Коаліції громадських організацій «Справедливість заради миру на Донбасі». Валерій Новиков, голова Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива», що входить до складу Коаліції, розповів про напрями й принципи діяльності організації та акцентував увагу на документуванні порушень прав людини у збройному конфлікті як умову запобігання безкарності.

news_okt_2016_11_1

Про об’єднання зусиль громадського сектору, правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування у процесі відновлення справедливого миру на всій території України розповів Денис Денисенко, заступник голови Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива». Він наголосив на необхідності взаємодії та співпраці заради розвитку та становлення демократичного та правового суспільства.

news_okt_2016_11_2

« Сьогодні відбулася перша зустріч зі студентами, оскільки раніше ми працювали з правоохоронними органами. Права людини – це та грань, яка надає можливість молоді зрозуміти значення демократія», ‒ зазначив голова Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» В. Новиков.

Наприкінці зустрічі представники правозахисної коаліції закликали студентів до співпраці, оскільки це сприяє більш ефективному правовому захисту осіб та відшкодуванню завданої шкоди для жертв порушень прав людини.

news_okt_2016_11_5

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024