Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрито спортивний сезон

Відкритою першістю з футзалу було відкрито спортивний сезон університету 2016-2017 навчального року.

Тринадцять  команд включилося в боротьбу за кубок. На першому етапі змагання проводилися в групах, а на другому – переможці груп в фіналі визначали володаря кубка університету. Пам’ятний кубок для нагородження люб’язно надав НН ІТОТТ.

Групи очолили команди, які в минулому навчальному році були переможцями та призерами першостей, чемпіонатів та турнірів університету. Групу «А» очолила команда Лисичанського педколеджу. Лисичани досить впевнено здолали дебютантів першості – команду першокурсників з НН ІФМІТ, з рахунком 17:0. У другому матчі педколеджанам також протистояли хлопці з молодших курсів НН ІТОТТ – 2. Ітотівці чинили належний опір, добре збалансованій команді педколеджу, але поступилися з рахунком 7:4. Лисичани набрали шість очок і посіли перше місце в групі – вийшли до фінальної четвірки.

Доволі легко провели груповий етап і футзалісти НН ІФВС. Команда в основному складена зі студентів ІІІ курсу, що навчаються в Старобільську. Спочатку вони в першому матчі обіграли команду «Зоря» до складу якої входили представники трьох структурних підрозділів з рахунком 7:0, а потім 19 «сухих» м’ячів відправились в сітку воріт першокурсникам з НН ІТОТТ. І також з максимальним результатом вийшли до фінальної четвірки.

Команди групи «В» на чолі з РЦПО Старобільське відділення продемонстрували азарт та завзятість на майданчику, чим довели свою майстерність. Як і очікувалось лідер РЦПО провів свої ігри впевнено і посів перше місце. Вони спочатку переграли дебютантів першокурсників з ФУФСК команду «Фенікс» з рахунком 14:2, а потім і представників з НН ІЕБ 13:2.

Група «Г» за підбором команд була найбільш сильною. Очолювала її команда викладачів та співробітників «Альма – матер», не перший рік грають одним складом представники НН ІФМІТ – 3 , команда коледжу ЛНУ: молода, амбітна, дуже рухлива, але без достатнього змагального досвіду та збірна «Отамани».

Перший матч «Альма – матер» – «Отамани» продемонстрував, що альмаматерцям буде важко відстоювати свої лідерські позиції. Тому що всі команди, які претендують на призові місця, за літній період додали в швидкісних діях з м’ячем на майданчику. А це призводить до швидкісної гри протягом двох таймів, за доброї фізичної підготовки. Саме такої підготовки і не вистачало команді «Альма – матер» в цій першості. І хоча перший матч проти «Отаманів» вони ще на досвіді перемогли з рахунком 7:6 то в двох інших поступилися з однаковим рахунком – 9:4 і 4 місце в групі. А лідером групи стали представники коледжу ЛНУ, які своєю грою заволоділи серцями вболівальників. Динамічна гра, добре володіння м’ячем та влучні постріли бомбардирів привели команду до перемоги в групі, здолавши всіх своїх суперників з рахунками: «НН ІФМІТ-3» – 7:0, «Альма – матер» – 9:4, «Отамани» – 6:1.

В порівнянні з минулим роком з впевненістю можна сказати, що рівень майстерності в команд зріс. У хлопців стало більше бажання йти до спортивної зали займатися своєю фізичною підготовкою через різні види спорту. Вболівальники на першому етапі в 15 іграх стали свідками 188 забитих голів, що в середньому 12 на матч. Нудьгувати не приходилося. І всі чекали на ігри фінальної четвірки і зокрема протистояння Лисичанського педколеджа проти НН ІФВС . Але це останній матч першості і до нього потрібно було ще дійти. Лисичанам зробити це було легше, тому що в них на шляху була команда РЦПО. Слід відзначити бажання гравців РЦПО протистояти своєму супернику, але коледжани були на «голову» сильнішими і впевнено переграли молодь з рахунком 12:0.

Надзвичайно цікавим був матч НН ІФВС – Коледж ЛНУ. Одним словом досвід проти азарту. Численні вболівальники які заповнили залу, бурхливо підтримували, активні вдалі дії в виконанні обох команд. Швидкі атаки накочувалися на ворота обох команд. Активно в НН ІФВС діяв капітан команди Артем Скачков який організовував атаки, а також встигав їх завершати. В цьому матчі він відзначився п’ять разів, на 6 хвилині відкрив рахунок, а на 10 подвоїв його. На 19 хвилині команди обмінялися голами і на перерву пішли за рахунку 3:1 на користь НН ІФВС. У другому таймі «інфізівці» повністю контролювали ситуацію на майданчику і як наслідок впевнена перемога з рахунком 9:3.

Основний поєдинок Лисичанський педколедж – НН ІФВС. Перед ним відбувся матч за ІІІ місце Коледж ЛНУ – РЦПО рахунок 8:1.

news_okt_2016_03_9

Команди, що грали в фіналі, вже зустрічалися в фіналі в минулому році і тоді перемогли гості -Лисичанський педколедж. Чи відбудеться цього року реванш? Гра розпочалася двосторонніми гострими атаками, вже на початку гри Максим Решетняк мав змогу відкрити рахунок, але не влучив в порожні ворота лисичан. А вже на 7 хвилині Вячеслав Юрков примусив Сергія Хурду діставати м’яч з сітки воріт ННІФВС. Лише хвилину вели в рахунку лисичани, вже на 8 хвилині Дмитро Верховод відновлює рівновагу. Гра носить динамічний характер, жодного перепочинку. На 14 хвилині Юрков знову примушує НН ІФВС розпочинати з центра поля. А на 19 хвилині команди обмінялися голами і на перерву пішли за рахунку 3:2 на користь Лисичанського педколеджу.

Накал боротьби, в другому таймі, ще більше зріс. Декілька можливостей вразити ворота мали «інфізівці» Михайло Носаль, Максим Решетняк, Дмитро Верховод, але не попадали в ціль. Тоді коли їх суперник такі можливості використав. Два голи в кінці матчу Данила Цуканова і рахунок 5:3 на користь Лисичанського педколеджу. Лише блискуча гра Сергія Хурди в воротах «інфізівців» вберегла їх від розгромного рахунку.

По закінченню першості  проректор університету О.І. Бабічев та голова профспілки В.П. Мороз вручили кубок та грамоту переможцю – команді Лисичанського педколеджу. 2  місце – НН ІФВС, 3 місце – коледж  ЛНУ.

Кращим бомбардиром з 12 голами став Данило Цуканов (Лисичанський педколедж), а кращим гравцем визнано Артема Скачкова (НН ІФВС).

Голова СК Ярошенко П.В.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024