Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вшанування пам’яті Івана Франка

У Регіональному центрі професійної освіти ЛНУ (Старобільське відділення) відбулося вшанування пам’яті Івана Франка.

З  метою сприяння різнобічного розвитку творчих здібностей учнів, розширення знань  про життя Івана Франка, виховання почуття гордості за Україну, за її  національного генія, прищеплення любові до національної культури, прагнення бути справжніми українцями викладачі української мови та літератури Сергієнко М.О. та Плосконос О.С. 27 вересня провели учнівську конференцію «Дух, що тіло рве до бою».

Учні  більш детально дізналися  життєвий  і  творчий  шлях  Івана  Франка,  мали  можливість проявити  ораторські  здібності, з захопленням  підготували повідомлення за різноманітними тематиками.  Кожен з учасників конференції отримав листівку «15 фактів про Івана Франка, які варто знати» та сертифікат.

 Учні  зазначили, що Іван  Якович  Франко  є  духовною  програмою  і неоціненним скарбом , який  не  вичерпається  ніколи.

З великим  запалом Франко  закликав народ до боротьби  за  свободу  і  правду, за  щастя  і  гідність  людини. Перу  письменника  належать  понад  п’ять  тисяч  творів,  які  ввійшли  до  золотого  фонду  не  лише  української, а  й  світової  літератури.

news_sept_2016_29_5_4

Подібні заходи надзвичайно важливо проводити у нелегкий час для історії нашої країни, оскільки це виховує патріотизм, тому наше завдання – пам’ятати про людей, які внесли свій вклад у становлення нашої України.

За інформацією Старобільського відділення
РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024