Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Пройшов тиждень аудиторних занять на ФУФСК

На факультеті української філології та соціальних комунікацій пройшла аудиторна робота, яка тривала із 15 по 20 грудня.

На аудиторні заняття приїхали студенти факультету української філології та соціальних комунікацій денної та заочної форм навчання ІІ – ІV курсів різних спеціальностей. Серед них: «Українська мова і література», «Українська мова і література. Мова література (англійська)», «Українська мова і література. Мова і література (російська)», «Реклама і зв’язки з громадськістю (у медіа галузі)». Уперше сіли за парти, 16 грудня, і студенти-першокурсники спеціальності «Видавнича справа». Усі заняття проходили в аудиторіях Старобільського профліцею і факультету Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

На початку аудиторного тижня пройшла зустріч студентів і викладачів факультету із проректорами з науково-педагогічної роботи Олександром Бабічевим, Дмитром Ужченком, Олександром Меняйленком, а також завідувачем відділу управління якістю планування навчального процесу Валентиною Лєсновою. До студентів із теплими словами привітання звернулись і декан факультету Тетяна Пінчук, завідувач кафедри української філології та загального мовознавства Катерина Глуховцева та заступник декана з навчальної роботи Лариса Колесникова.

Протягом тижня майбутні фахівці спілкувалися з викладачами, відвідували заняття різних типів, слухали лекції провідних науковців і педагогів, виступали на семінарських заняттях та виконували модульні контрольні роботи.

Щоб продовжити виконувати самостійну роботу за дистанційними курсами студенти відвідували університетську бібліотеку, де користувалися різноманітною літературою і мали безкоштовний доступ до мережі Інтернет.

Однак, студентське життя – не тільки навчання. Так, аби урізноманітнити дозвілля для молоді організували похід-екскурсію містом Старобільськом, екскурсію до бібліотеки і музею Старобільського факультету, де збереглася історія заснування Університету. «Було проведено «Вечір зустрічі у гуртожитку», засідання круглого столу «Історія і сьогодення: проблеми і перспективи», кураторські години, дискусії», – розповіла заступник декана з соціально-гуманітарної роботи Надія Карлова.

Наступного семестру на факультеті планується провести більш тривалі аудиторні заняття для студентів усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів. До того ж у гуртожитку після закінчення ремонтних робіт збільшиться кількість місць для проживання, яке й надалі залишається безкоштовним.

Від’їжджаючи, студенти прощалися з деканатом та улюбленими викладачами із глибоким переконанням, що університет, який долає стільки труднощів у скрутних ситуаціях, обов’язково переживе складні часи й уторує собі широкий шлях подальшого розвитку.

Студенти, які відвідали аудиторні заняття, встигли поділитись враженнями в соціальних мережах із друзями й одногрупниками, які за різних обставин поки що не мають можливості відвідати заняття.

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024