Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Студенти організували свято для дітей

Співали пісні, водили хороводи… Так провели перший День Святого Миколая, поза рідних дитячих садків і шкіл, діти-переселенці із зони АТО.

Для них організували святковий захід студенти Старобільського факультету Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а також студенти евакуйованого вишу, які приїхали на сесію.

У таке світле свято до дітей приходила добра Фея, разом з якою вони у вигляді гри боролися зі злом. І як годиться не тільки в казках, а й у житті, добро, звичайно ж, перемогло. Наприкінці театралізованого шоу вийшов головний герой – Микола – привітав усіх і вручив дітям подарунки.

«Ми щороку організовуємо подібні акції, тільки для різних категорій людей. Наприклад, минулого року для дітей з малозабезпечених сімей. На сьогодні стало актуальним запросити переселенців і подарувати їм свято, а також підтримати у скрутну хвилину. Саме цього року емоції лилися, як кажуть, через верх. Діти були щиро щасливі і разом з ними ми, тому що нам вдалося зробити справжнє свято», – розповіла заступник декана з соціально-гуманітарної роботи Старобільського факультету ЛНУ Наталія Мотунова.

У ректораті вишу таку ідею підтримали відразу, без роздумів. «Сьогодні ми не з чуток знаємо, як бути переселенцями, як жити далеко від дому. Це важко… Тому й вирішили влаштувати свято для дітей, які тимчасово проживають у Старобільську. Їм потрібна наша підтримка, і ми робимо все можливе, щоб їм було добре», – зазначили в ректораті ЛНУ.

Діти і батьки залишилися задоволеними, проте дорослі не раз скидали сльозинки з очей. «Нам радісно і сумно водночас. Радісно, бо про нас пам’ятають, нам допомагають, а сумно, тому що ми втомилися бути, як нас називають, переселенцями. Тому дуже хочеться, уже найближчим часом відвести дитину на ранкове свято у свій дитячий садок», – поділилася враженнями одна з луганських мам.

Відзначимо, керівництво ЛНУ і студенти вишу також привітали медперсонал кардіологічного відділення Старобільського РНТВ. Волонтери заздалегідь зібрали гроші, купили ялинку, прикраси та в День Св. Миколая подарували наряджену красуню кардіології.

Прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024