Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві»

Викладачі та здобувачі кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу взяли участь у Міжнародному онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві»

18 березня 2025 року викладачі кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу та здобувачі вищої освіти зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Туризм і рекреація», «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» відвідали міжнародний онлайн-семінар «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві» від кафедри Готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету. Захід, що проводився англійською мовою за підтримки La Fondation pour la Formation Hôtelière, представив учасникам всебічний огляд інноваційних кулінарних технологій.

Семінар провів Магістр кулінарії Предраг Тошич, професор практичних кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука, Боснія та Герцеговина. Під його керівництвом учасники ознайомились з інноваційними техніками, що трансформують сучасну гастрономію.

Протягом сесії були розглянуті різноманітні теми, включаючи молекулярну гастрономію, 3D-друк їжі, процеси ферментації та кулінарію з використанням штучного інтелекту. Учасники отримали знання про спеціалізовані інгредієнти, такі як агар-агар, альгінат натрію та лецитин, які використовуються в сферифікації та інших сучасних кулінарних техніках.

Семінар також охопив нові напрямки, як-от інновації у виробництві рослинного та лабораторно вирощеного м’яса, високотехнологічні методи грилювання та інтеграцію робототехніки в кухонне середовище. Візуальні презентації демонстрували практичне застосування цих технологій − від процесів ферментації до роботизованих маніпуляторів, які працюють з продуктами.

Викладачі та здобувачі кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу вдячні за освітню ініціативу і прагнення ОНТУ тримати у курсі світових кулінарних інновацій, забезпечуючи випускників знаннями про найновіші технології, що змінюють індустрію гостинності.

 

За інформацією
кафедри професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2025